Annons

Annons

Julens godaste dessert med inlagda clementiner



Julen väntar runt hörnet. Se till att smygstarta den med härliga julsmaker. Linda Lundgren tipsar om clementiner i saffran och kryddnejlika.

Clementiner i saffran & kryddnejlika
Ingredienser till 2 liter:
8–10 clementiner
2 vaniljstänger
5 hela kryddnejlikor
1 kuvert saffran
8 dl vatten
2,5 dl socker

Gör så här:
1. Skala clementinerna och lägg dem sedan i en ren burk med lock.
2. Häll resten av ingredien­serna i en kastrull, värm på mellanvärme och rör tills sockret har löst sig! Häll sedan den varma lagen på clemen­tinerna och sätt på locket! Låt dem ligga i minst 2 dygn före servering.
3. Servera med en lättvispad grädde smaksatt, om man vill, med lite cognac. Passar också bra till risgrynsgröten.

Annons

Recept och styling: Linda Lundgren
Foto: Roland Persson
Styling: Karaff från Carina Seth Andersson/Garbo interior. Assietter, Granit. Emaljskedar, Merci. Gräddskål, Ingegerd Råman.

 

(22)
(1)


Annons



Laddar