Annons

Annons

Spana in designernas nya drömsoffor för Ire MöbelDuktiga Ire Möbler har lanserat två nya stilrena soffor inför Stockholm Designweek.

Ire lanserade två nya soffor som en smyguppstart till Stockholm Design Week. Den ena är Mattias Stenbergs rundbulliga Como, som han ritade sittandes på en balkong vid Comosjön i Italien.  Ullig och bullig, med runda former, inga synliga fötter och svängiga, synliga sömmar.

Annons

– I Italien pratar man om att någon är ”Sprezzatura”, vilket antyder att någon är lite ledigt elegant och egensinnig i sin stil. Det är så jag känner för Como- soffan. Den är välklädd, men med glimten i ögat, säger Mattias Stenberg, designer.

Gilla Residence på Facebook

Emma Olbers, designer och kreativchef på Ire, ritade för två år sedan träfåtöljen Hanna som nu fick ett större syskon i soffan.

– Jag upplever att många vill ha en  bulligare soffa hemma som kombineras med två fåtöljer. Men då har man ofta problemet att två stycken vill kunna ligga ner i varsin soffa. Hanna-soffan som är transparent i sin konstruktion blir ett bra komplement till den stora soffan man kanske redan har i hemmet.

– Jag tycker att det på något vis känns ärligare mot konsumenten som då kan se konstruktionen tydligt. Förstår man hur en soffa är konstruerad blir den också lättare att vårda, laga och återvinna. Jag tror det är framtiden. Att göra en möbel som är tydlig och inte försöker dölja något, säger Emma.

Läs mer: Här är de 10 mest sökta möblerna på Blocket

como2

Mattias Stenbergs nya soffa Como, delarna kan kombineras till önskad längd. Från 19 300:-,  för en tvåsits.

comosoffa

hannasofa

Emma Olbers, soffa Hanna, 20790:-

Läs mer: Årets möbel 2016: Bord Landala

(0)
(0)


AnnonsLaddar