Annons

Annons

Stylisten Alexandra Ogonowski väljer 10 favoritprylar i köketI inredarens nya kök väljs varje pryl med omsorg. Här är Alexandra Ogonowskis10 köksfavoriter.

En köksrenovering är som ett halt och farligt berg som ska bestigas, även för en inredare. Men efter ett halvårs stök och bök är Alexandra Ogonowski, som jobbar som stylist och inredare både redaktionellt (ofta för Residence) och med privata kunder, äntligen i hamn.

– Även om jag jobbar med inredning hela dagarna togs jag lite på sängen av alla detaljbeslut som måste tas. Jag jobbar alltid med estetik som grund men i detta fall ska det ju även vara funktionellt och hålla över tid. Vissa beslut var inte så lätta. Vår vision för det nya köket var att det skulle ha en naturlig anknytning till de övriga rummen och kännas som en möbel.

Alexandra Ogonowski kok foto Kristofer Johnson2

Asplunds kök i färgen Mole skapar den ombonade rumskänslan hon var ute efter. Så nu när allt är på plats är hon väldigt nöjd. Det som återstår är det roliga pyntet, med accessoarer som behövs i ett kök.

– Jag tycker att accessoarerna är väldigt viktiga, de sätter sin prägel. Allt är ju inte i lådorna hela tiden, utan en hel del står framme.

Vi bad Alexandra att välja tio favoriter bland köksprylarna. Här är hela listan.

Alexandra Ogonowski kok foto Kristofer Johnson1

Annons

1. Kokbok

– Vi älskar att laga mat och att prova nya råvaror från världens olika kök. Kokboken Paris av Danyel Couet är en av favoriterna just nu.

Kokbok Danyel Couets Paris: från chèvre chaud till couscous merguez, 255:-, Norsteds förlag.

2. Fina burkar

– Med två frekventa tedrickare och en liten son hemma så är det ett måste med förvaringsburkar som finns nära till hands. Våra är fyllda med välling och löste.

Burkar, från 99:-, Åhléns.

3. Uppläggningsfat

– Det är så härligt med produkter som fungerar i flera rum – som mina brickor i älvdalskvartsit. De är lika fina som ostbricka som de är som underlägg för ljusstakar.

Uppläggningsfat Cut, från 1 095:-, Scandinavian design factory.

4. Snygg pappershållare

– Jag sökte med ljus och lykta efter en hållare för hushållspapper som hade den rätta tyngden och konstruktionen för att man enkelt ska kunna riva av en bit med bara en hand.

Hushållspappershållare Curve, 995:-, Scandinavian design factory.

5. Stilig köksmaskin

– När jag fyllde 30 år fick jag en köksmaskin av mina föräldrar och den används flitigt kan jag säga!

Köksmaskin från Kitchen aid, 4 490:-, Tretti.se.

6. Skärbräda modell finare

– Min absolut finaste pryl i köket är nog skärbrädan Etoile i valnöt av Claesson Koivisto Rune. Den vågar jag inte använda så ofta men den dukas fram vid högtidliga tillfällen.
Skärbräda Etoile  av Claesson Koivisto Rune,
från 400:-, Petite friture.

7. Praktisk skärbräda

– Det finns inget värre än för små skärbrädor när man lagar mat! Är så glad över mitt senaste tillskott – i storlek XXL och med en praktisk läderflärp.

Skärbräda, ännu ej prissatt, Blooc.se

8. Tjusigt pepparkvarn

– Helt enkelt den bästa pepparkvarnen på marknaden! En klassiker som passar i alla kök.

Pepparkvarn, Peugeot, 453:-, Royaldesign.se.

9. Skålar i trä

– Små fina träskålar som kan stå framme är superpraktiskt för salt och andra kryddor som man använder dagligen. 

Träskål, 45:-/styck, Illums bolighus.

10. Salladsbestick 

– Jag älskar att mixa stilar och material och i vårt hem hittar man detaljer i trä i nästan alla rum. I köket är bland annat mina salladsbestick från Sally Voltaire i trä, och de livar upp vilken sallad
som helst.

Salladsbestick, 295:-, Sally Voltaire.

LÄS OCKSÅ

(128)
(0)


AnnonsLaddar