John Taylor från Trädgårdstider

5 saker du inte visste om John Taylor från Trädgårdstider

Brittiska John Taylor kom till Sverige på 90-talet och är i dag en av fyra programledare för populära Trädgårdstider. Här är fem saker du inte visste om tv-profilen!

Annons
DIY: Så odlar du morot
DIY: Så odlar du morot
0:30

John Taylor känner du förmodligen igen som den brittiska, karismatiska trädgårdsmästaren som just nu är aktuell med en ny säsong av Trädgårdstider på SVT. Men vem är han egentligen och vad vet vi om honom?

Här är fem saker du kanske inte visste om John Taylor!

Hur gammal är John Taylor och var bor han?

John Taylor är 56 år gammal och bor i en fyrarummare på 106 kvadrat vid Rådmansvången intill Pildammsparken i Malmö. Taylor har även en koloniträdgård som han under flera års tid har byggt ut till ett sommarhus att bo i, från vår till höst.

Är John Taylor gift och har han barn?

John Taylor gift med hustrun Torun som arbetar som hortonom. Tillsammans har de tre barn som är 17, 26 och 28 år gamla.

Var kommer John Taylor ifrån?

John Taylor är född och uppväxt i Sheffield i England tillsammans med hela åtta syskon. 1992 träffade han en svensk kvinna och flyttade till Sverige. Förälskelsen rann så småningom ut i sanden men John blev kvar i Skåne och sitt nya hemland.

Annons

Han lärde sig språket snabbt och upptäckte att det fanns fler likheter mellan länderna än vad han först trodde.

»Bägge länderna har mycket natur, men i framför allt Skåne är i stort sett all mark brukad. Gemensamt är ändå den gröna, frodiga naturen som jag älskar. Som nordeuropé delar jag identitet och många kulturella yttringar med svenskarna, skillnaderna är inte så stora«, har han tidigare sagt i en intervju med Villatidningen.

Vad jobbar John Taylor med?

John Taylor är utbildad trädgårdsmästare. I tjugo år arbetade han som slottsträdgårdsmästare på Malmö slott, byggde upp och utvecklade trädgården till en sevärdhet. Numera är han slottsträdgårdsmästare och konstnärlig ledare på Tjolöholms slott. Dessutom är han programledare för SVT:s Trädgårdstider och nybliven cidertillverkare.

Vad heter John Taylor på Instagram?

John Taylor är aktiv på sociala medier och framförallt på Instagram där han heter johtay. På kontot, som har över 60 000 följare, lägger han bland annat upp bilder på sina privata odlingar och bjuder på bilder bakom kulisserna från inspelningarna av Trädgårdstider.

Publicerat 28 maj 2021
Annons