Nya trädgårdspodden Röda vita rosen med Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund

Jenny Strömstedt: Därför startade vi nya trädgårdspodden

TV-stjärnan och programledaren Jenny Strömstedt är med podd. Tillsammans med Victoria Skoglund gör hon trädgårdspodden Röda vita rosen, med succé redan från start.

Annons
4 saker att tänka på när du inreder uteplatsen
4 saker att tänka på när du inreder uteplatsen
0:52

När Jenny Strömstedt började googla på klimakteriet och trädgård och fick noll träffar på Google insåg hon att hon måste göra något åt saken. Det var något med trädgård som hon insåg att hon behövde. Och någonstans där i bakhuvudet mindes hon att Victoria Skoglund lagt ut något på sitt Instagram för ett par år sedan om att hon och Jenny borde göra en grön podd ihop.

Nya trädgårdspodden Röda vita rosen med Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund
Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund är aktuella med podden Röda vita rosen som handlar om trädgård, odling, katter och killar. Bland annat!  

Jenny och Victoria lärde känna varandra i TV4:s morgonsoffa för massa år sedan, Jenny som programledare och Victoria som trädgårdsexpert. De har aldrig umgåtts privat, men nu får de anledning att ses en gång i veckan och spela in podden Röda vita rosen (Munck studios) som redan efter bara tre avsnitt seglat upp högt på poddtoppen.

Annons

– Men det är som min pappa sa `Man är aldrig så sårbar som när man just gjort mål´... Så vi är ödmjukt tacksamma för att så många vill lyssna och skickar in frågor, säger Jenny.

– Mitt odlingsintresse är stort, men kunskapen liten. Där kommer Victoria in och styr upp. Podden ska vara som en sjysst kompis, varm och rolig. Och förstås fylld av kunskap, handfasta råd och drömmar. Det är ju fantastiskt att få sitta med en expert!

Jenny menar att hennes relativt nyvunna trädgårdsintresse kan ha att göra med att barnen är på väg ut ur boet och att det här med omhändertagande är viktigt för henne. Så om inte barnen behöver pysslas med så kan man lägga det på en trädgård.

Har sommarhus med maken Niklas Strömstedt

Jenny och hennes man musikern Niklas Strömstedt delar sin tid mellan Stockholms innerstad och familjens sommarhus på Dalarö. Det är där ute hon får utlopp för sin entusiasm.

– Men det är verkligen inte märkvärdigt där ute. Jag har hittat bilder från 60-talet på min svärmor Margareta Strömstedt där det syns fantastiska perennrabatter. Planen är att återskapa dem.

Nya trädgårdspodden Röda vita rosen med Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund
Victoria Skoglund.  
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt
Jenny och Niklas Strömstedt.  

– Trädgården är i två delar här, en blåsig del i sydväst läge och så en del mot vägen. Jag kallar den lite överentusiastiskt för "den engelska trädgården", haha. Men jag drömmer om att få till den där rufsiga, charmiga känslan med mycket krukor och grus à la arts and crafts-rörelsens trädgårdar.

Annons

Tips till nybörjare!

1. Våga gör fel! Jag gör massor hela tiden. Ha inte för mycket respekt för trädgården, men attackera den inte heller!

2. Var nära dina växter, klokt råd från Victoria. Håll inte på och klipp för mycket, känn in växterna och flytta runt om de inte skulle trivas i för mycket sol till exempel. Att vara lyhörd helt enkelt.

3. Ha tålamod. Själva poängen är att underordna sig trädgården. Du kan inte kontrollera sig varken besök från rådjur eller eventuell torka.

Vad kommer du att odla i sommar?

– Jag kommer att sätta i pallkragar i år också. Och då tänker jag att jag vill odla "allt på tallriken". Kryddor, spenat, mangold, senapskål (ruccola), dill, zucchini och bönor.

– Och nu drömmer jag om ett växthus!

Ett ämne som lär dyka upp i nya podden med jämna mellanrum är katter. Både Jenny och Victoria älskar dessa djur och Jenny och Niklas Strömstedts katt Kerstin har till och med ett eget, mäkta populära instagramkonto @kerstinstromstedt. Och att pojkvännerna med synonymerna Pool-Johan och Poptönten kommer få sina fiskar varma kan vi helt vara säkra på.

Podden Röda vita rosen kommer att släppas på fredagar, vara fylld med inspiration om trädgård, svara på lyssnarnas frågor och bjuda på fniss. Tune in!

Annons