Annons

Annons

Wendelbo: Jag klarar inte ett till stilleben med Kinfolkbiblar


Wendelbo: Jag klarar inte ett till stilleben med Kinfolkbiblar

Alla kanske inte känner Nathan, men det är en amerikansk gentleman som genom livsstilstegelstenar visar hur vi skandinaver ska leva våra liv. Det har gått så bra i själva övertalningsprocessen att Nathan själv har flyttat hit. Imponerande.

Nåväl Mr Williams, vi måste prata. Dina supertjocka, jättedyra profetior om hur vi ska leva våra liv sprider sig som en löpeld. Det finns inte en inredningsanknuten svensk instagramprofil som inte arrangerat ett stilleben med fokus på någon av alla dina Kinfolkbiblar. Du har på något mirakulöst sätt upprättat en livsstil åt oss svennar sittandes på andra sidan jordklotet. Livsstilen kan vid en första anblick vara vacker, men det finns en mörk baksida Nathan. Det är den jag vill prata med dig om.

Annons
Gilla Residence på Facebook

Jag vill börja med den övergripande downsize-trenden. Seriöst hur tänkte du där? Du har ju fått varenda lattepappa på din sida. De hämtar sina barn så tidigt på förskolan Kladdiga Laxen att pedagogerna varken hunnit larma av, tända upp eller starta kaffebryggaren. Den här hämta tidigt-tävlingen resulterar bara i att när jag kommer en dryg mikrosekund efter 17:00 blir jag behandlad som om jag hade fläcktyfus. Jag maskerar mig med de blå tossorna inte bara på fötterna utan även händer och huvud täcks omsorgsfullt.

Sen ska det tydligen lagas mat. Hemma. Med familjen i centrum. Du har aldrig lagat mat hemma med min familj Nathan. Det märks. Det är inget annat än en krigszon där fredsmäklandet upptar ungefär 98 % av matlagningstiden och det som hinner lagas på de återstående 2 procenten av tiden är bara sånt som med versaler på förpackningen förkunnar oumbärliga epitet som FORT, SNABBT och ENKELT. Jag är ledsen Nathan, men dina ekologiskt odlade närproducerade handtuftade dekokt på kokedamamorötter är inte rimlig. Kanske i en mytomspunnen nordisk folksaga, men inte i det riktiga livet.

Det blir ju ett moment 22 här – om matlagningen tar lång tid har vi ingen tid över att läsa Kinfolk och då fattar vi inte att vi ska laga mat länge och långsamt. Är du med mig Nathan?

Och nej, jag är inte färdig. Vi ska prata mer om Instagram också. Det gick faktiskt så långt att jag var tvungen att radera appen i under ett par veckor i somras. Det var så mycket barnhänder som höll upp glasstrutar med syrenkvistar mot vit bakgrund så jag trodde jag hade fått virus i telefonen. Det var bara bilderna på kaffekoppen ståendes på driftwoodbordet som överglänste i antal. Jag vet att bilderna inte var dina men de kom från folk som läst Kinfolk. Alltså är det ditt fel.  Justin Bieber kom tillbaka! Allt är förlåtet! Instagram är ditt igen, bara ta det. Ta det Justin!

Startfoto: Via Kinfolk

Läs mer:

Martin Wendelbo: Bruna trenden måste dö

Wendelbo: Jakten på den ultimata designhunden

Hanna listar: Veckans 12 främsta inredningsnyheter

(0)
(0)


AnnonsLaddar