Annons

Annons

Wendelbo: Lägg ner frukostfusket på Instagram tack!


Wendelbo: Lägg ner frukostfusket på Instagram tack!

Jag tänkte inleda denna krönika med en så kallad disclaimer. Texten nedan handlar om frukost och det är ju betydligt mer frekvent förekommande på sociala medier än tält och då kanske någon tar illa upp. Snälla gör inte det. Jag älskar verkligen alla som äter frukost. Oavsett kön och intresse. Jag älskar även de som inte äter frukost. Min fru till exempel. Hon tillhör verkligen inte världseliten av frukostätare men jag gillar henne ändå.

Annons

Men…

Det här sanslösa frukostfusket måste upphöra omedelbums. Ni vet vad jag menar. Ni vet exakt vad jag pratar om. Dessa ofantliga mängder av bilder tagna uppifrån på frukostbordet som besudlar alla våra sociala medier.  Frukostfusket får ju Refat El Sayeds examensdito att framstå som en småmysig vit lögn.

Det är inte bara bildformatet som är låst (bild uppifrån) utan även de förutbestämda bildtexterna. Det finns i princip 4 stycken.  Man varvar dem på ett för mig helt obegripligt schema. Det kan finnas någon ytterligare caption som jag missat. Ber om ursäkt för detta.

”Mmmm vilken underbar morgon, idag äter jag kvarg med kravhackad mangold, vad äter ni?”

”Härliga morgon, jag hälsar dig välkommen med en spenat- och kiwi(med skalet på)yoghurt”

”God morgon! Idag startar jag med 63 klyftor blodapelsin och två hekto quinoa. Hur startar du?”

”Yummie, det finns ingen bättre start på dagen än en härlig avokadomacka”

Vi stoppar bandet där och analyserar den allt mer förekommande avokadomackan.

Det finns inte en människa i världen som gör en avokadomacka kl. 06:30. Det hoppas jag ni förstår. Det är inte bara helt orimligt, det är även en fysisk omöjlighet. Ingen kan någonsin göra något vettigt innan ett par tre koppar knarkstarkt kaffe och då har klockan hunnit slå både 8 och 9. Att sen ens komma på tanken att med sked omsorgsfullt gröpa ur en avokado och därefter med millimeterprecision skära upp den för att lägga den på kravodlat knäckebröd från ort i ständig mobilskugga är bara nonsens. Dessutom vet alla att det inte finns några perfekt mogna avokados att utföra experimentet på. Absolut inte kl. 6 på morgonen.

Rätta mig gärna om jag har fel. Nej, förresten gör inte det. Vi kan bara ta för givet att jag har rätt. Som vanligt.

Sen måste vi också prata lite om alla dessa förbannade grapefrukter och blodapelsiner. Vad är upp med det? På riktigt. Som ni alla vet så kan man inte lita på frukt. Man vet aldrig vad man får. Det är totalt oberäkneliga klyftor som döljer sig under ett 3 cm tjockt ogenomträngligt pansarskal. Inte ens med en bättre vinkelslip går det att öppna någon av dessa frukter och om man nu mot all förmodan skulle lyckas så kan man fortfarande inte lita på dem. Lömska rackare! Det är som att spela bean boozled challenge.  Inget man gör på morgonkvisten helt enkelt. Eller överhuvudtaget.

För att vi ska få ordning på våra bildflöden har jag gjort en liten lista på saker man kan lita på. Saker som man inte behöver fotografer uppifrån eller för den delen fotografera alls. Bra grejer att äta till frukost.

Müsli – sådan man köper färdig i affären. Inget hemgjort knepigt fruktfyllt trams. Bara helt vanlig sockerchock.

Svettig ostmacka – Den som alla ändå äter för att få energi nog för att kunna gröpa ur sin förbannade avokado och ta en uppifrånbild.

Kaffe – Helt normalt, bryggt kaffe. Inga handtrampade bolivianska bönor som ska mortlas med omsorg i 47 minuter innan de stoppas ner i perkulatorn. Helt. Normalt. Kaffe

På återhörande! Nu ska jag tillbringa kommande 14 dagar med att hitta något nytt, helt oväsentligt att störa mig på. Finns chans att jag lyckas. #körsbärsblommor

Läs fler krönikor av Martin:

Wendelbo: Tält-trenden inomhus är ett skämt

Designdrakarna borde ägna sig åt välgörenhet

Snälla ge mig normal tvål

 

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Gilla Residence på Facebook
(0)
(0)


Annons

  • Ha ha helt underbart!! Jo herre Gud vad jag är trött på dessa avokadomackor och glöm inte krassen som ligger ovanpå. Eller dessa kaffebönor som ligger lite nonchalant utslängda på köksbänken brevid kaffekoppen. Näe håller med dig Martin, vad är det för fel på vanligt svart kaffe med knäckemacka och svettig ost på, utan krasse:)

  • Margaretha Håkansson

    Det roligaste jag läst på länge … tack för dessa underbart skrivna krönikor, fulla av värme, ironi och humor … är helt klart härmed en följare 🙂

  • Dietistannica

    Alltså, helt seriöst, jag gör faktiskt avokadomacka kl 6 på morgonen. Säkert innan kl 6 på morgonen också. Med finhackad rödlök. Samt en smoothie med bär som jag plockat själv i skogen. Måste springa ned i källaren till vår gigantiska frysbox först och hämta bären eftersom vi inte har frys i vårt gamla kök. Kokar kaffe gör jag också såklart. Frukost är det godaste jag vet och min morgon blir inte bra om jag inte får äta en riktigt god frukost i lugn och ro. Fast till saken hör att jag är både matnörd, dietist och doktorand i måltidskunskap så jag erkänner att jag inte är representativ för en normal människas frukostvanor 😉 Däremot fotar jag ofta maten i flera olika vinklar! 😉

  • Jeanette

    Hahaha, #körsbärsblommor!!Laddar