Annons

Annons

6 tips: Så stylar din bostad inför visningenSka du sälja din bostad men behöver hjälp med stylingen? Du behöver inte ta in proffshjälp för att få ett snyggt resultat – det gäller bara att känna till knepen för att styla rätt.

1. Lyft fram bostadens styrkor

Foto: Woud.

Foto: Woud.

Första intrycket är viktigt och det är trevligt om din bostad lämnar ett avtryck hos dina gäster eller eventuella spekulanter. Därför är det också betydelsefullt att entrén och miljön utanför bostaden ser välkomnande ut. En balans mellan personligt och privat är således något att eftersträva när du stylar om din bostad. Hemmet ska förmedla en historia om vem som bor där, men även vem som kan tänkas bo där i framtiden om tanken med din homestyling är att sälja din bostad.

Annons
Gilla Residence på Facebook

Läs även: Guide: Så inreder du ditt hem som en stylist

2. Växter, blommor och krukväxter

Växter ger ett intryck av liv och kraft i hemmet och är ett bra alternativ när du ska styla lägenheten. Utnyttja ytor som till exempel – fönster, bord och hyllor.

3. Möblera om och ge en ny känsla

Foto: Elle Decoration Spanien.

Foto: Elle Decoration Spanien.

Det här är ett lyckat och enkelt sätt för att ge bostaden ett lyft. Det kostar dessutom inte en krona. Använd dig av loppisfynd och jobba med detaljer som fotografier av familj och vänner och blomvaser. Utnyttja lägenhetens ytor och funktioner. Ibland är ”less is more” något att sträva efter.

Läs även: Så inreder du med höstens snyggaste trend: Träd inhomhus

4. Detaljer

Foto: Granit.

Foto: Granit.

Foton, textiler och kuddar är alla komponenter som skapar en hemtrevlig atmosfär och ger en välkomnande känsla när du ska styla om bostaden. Jobba med rätt färgkombinationer och låt dig inspireras av inredningsmagasin, bloggar och sociala medier. Känns dina mattor och gardinstänger fel och kanske för mörka eller ljusa i relation till årstiden, kan det också vara något att tänka på.

5. Lägg fokus på rätt ställen

badrum

Eftersom det både är tidskonsumerande och dyrt att renovera, så fokusera på de rum som du spenderar mycket tid i och där man umgås. Förslagsvis kök och sovrum. Badrummet ska se skinande rent ut och kan lätt piffas upp med rätt belysning samt en eller flera växter. I annat fall kan det vara en vägg eller två som behöver målas om.

Läs även: Inspireras av inredningschefen som stylar med vintage och H&M Home

6. Finn inspiration utifrån

Foto: Martin Löf hemma hos Nathalie Schuterman.

Foto: Martin Löf hemma hos Nathalie Schuterman.

Känner du dig hemmablind och har svårt att finna tid och inspiration, trots inredningsmagasin och andra influenser? Då bör du prata men en familjemedlem, kompis eller stylist. Det sistnämna alternativet kan i slutänden vara en välinvesterad slant. Men kanske är det roligare att styla ditt eget hem? Ett tips kan då också vara att gå på lägenhetsvisningar och se hur proffsen stylat. Sedan kan du i lugn och ro gå hem och se vad som skulle vara intressant att addera, omgruppera eller ta bort i ditt hem. Glöm inte bort att det ska vara kul att styla om hemmet!

Källa: Kurser.se

(18)
(0)


AnnonsLaddar