Stockholm creative edition designvecka september 2021

7 största inredningstrenderna under 2021
1:18

Efter reklamen: 7 största inredningstrenderna under 2021

(1:18)

Slå på ljud

Mellan den 23 och 29 september anordnas för första gången designveckan ”Stockholm creative edition” helt dedikerad till svensk design. Med huvudstadens levande siluett som fond öppnas showrooms, studios och pop-up-ytor och utställningar som välkomnar designintresserade.

Stockholm creative edition designvecka september 2021 Reformlab

Reformlab med sin unika 3D-stol.

Designveckan blir en årlig mötesplats där det bästa Sverige har att erbjuda inom design visas upp för både allmänheten och arkitekt- och designbranschen.

Designvecka – Stockholm creative edition

Både branschen och allmänheten har efterfrågat en designvecka under hösten med inspiration inom möbler, belysning, textil, golv, konsthantverk med mera. Initiativ och koncept är utvecklat av designbyrån Atmosfär by Attar.

Kika in i formgivaren Matti Klenells ateljé

Stockholm creative edition designvecka september 2021 intitiativtagarna

Ulrika och Philippe Attar är initiativtagare till projektet.

Stockholm och Sverige har ett rikt och unikt ekosystem av framgångsrika designföretag i olika storlekar och med olika inriktningar. Genom Stockholm creative edition ges de möjligheten att skapa utställningar och visa upp sig på ett spännande sätt.

Stockholm creative edition designvecka september 2021 Galleri Glas

Akterion av Anna Berglund på Galleri Glas.

Dessutom uppmuntras samarbeten mellan entusiaster och framstående aktörer inom många olika fält – till exempel är gastronomi och mat tydligt kopplat till evenemanget och flera restauranger deltar i en Stockholm food tour, som kombinerar hög nivå på mat med exklusiv design i de bästa restaurangmiljöerna som staden kan erbjuda.

Investera i möbeldesign med lång livslängd – se stylistens favoriter

Stockholm creative edition designvecka september 2021 Bolon

Svenska golvföretaget är representerade i september. Räkna med happenings i deras showroom på Birger Jarlsgatan.

– Det är ett nätverksbaserat sätt att arbeta på, med utvalda progressiva aktörer i varje bransch, alla med samma höga ambitionsnivå och målbild att etablera ett koncept som växer sig starkare under kommande år, säger initiativtagarna Ulrika och Philippe Attar.

Stockholm Creative Edition kommer även att ha en egen hubb i centrala Stockholm kring vilken några aktörer kurerar för tillfället unika utställningar, däribland Beckmans College of Design.

Showroom öppnar under Stockholm Creative Edition

Parallellt pågår evenemanget i showrooms och studios i Stockholms olika stadsdelar.

Förutom utställningar kommer även flera designsamtal och andra inslag att finnas med i programmet. För att göra evenemanget tillgängligt för en bredare publik kommer utställningarna och hubben att ha öppet under hela perioden 23-29 september. Allmänheten är välkommen att besöka alla aktiviteter och showrooms.

Stockholm creative edition designvecka september 2021 Fogia

Även Fogia öppnar förstås dörrarna till sitt showroom under Stockholm Creative Edition.

Stockholm creative edition designvecka september 2021 Sweden Green house.

Sweden Green hus kommer vara representerade.

– Vi vill bjuda in till en ny mötesplats där kunskap, stolthet och inspiration kring designbranschen kan delas. Arkitekter, formgivare, studenter, inköpare eller designentusiaster, här har vi skapat ett evenemang som vi själva skulle vilja besöka, säger Ulrika och Philippe Attar.

Stockholm creative edition designvecka september 2021 Asplund

Asplund öppnar dörrarna till butiken på Nybrogatan.

Deltagande företag: Abstracta, Articles, Asplund, Astrid, Atelier Sandemar, Beckmans College of Design, Bolon, Dry Studios, Fogia, Galleri Glas, Gemla, Klong, Lammhults, Massproductions, New Day, Ogeborg, Per Söderberg/No Early Birds, Pholc, ReformLab, Sweden Green House, Tarkett, Vandra Rugs, Örsjö med flera.

4 konstutställningar du inte får missa i vår

Läs mer här: Stockholm creative edition