Cecilia Tivar väljer hållbart

Investera i möbeldesign med
lång livslängd

Cecilia Tivar tipsar om inredning som håller.

Annons

Det är viktigare än någonsin att välja sina möbelinköp med omsorg. Här är några vardagsting i en design som håller i längden, som till exempel ett skrivbord som även föll James Bond i smaken.

1. Taklampa med behagligt ljus

Strand är en taklampa formgiven av Benjamin Hubert för danska Muuto, materialet är ett slags harts som sprejas direkt på en metallställning, materialets skirhet ger ett väldigt behagligt ljus. Från 2695:- muuto.com.

fem taklampor i vitt från Muuto
Fem taklampor som ger ett behagligt sken från Muuto.  
Ålstensvillan från 50-talet
Ålstensvillan från 50-talet
1:13

2. James Bonds skrivbord

Bodil Kjær är en av Danmarks främsta formgivare, hennes fantastiska skrivbord har kallats »det vackraste skrivbordet i världen« och »The James Bond desk«. Skrivbordet ritades 1959. 66 000:-, karakter-copenhagen.com.

Annons
En dröm för hemmakontoret, Bodil Kjaers klassiker.  

3. Vardagsglas för alla tillfällen

Viva är Kosta Bodas första vardagsglas-servis formgiven av Matti Klenell. Med Viva ville han söka sig tillbaka till glastillverkningens rötter, här finns ekon av både Hald och Gate men också Monica Backström. Samma glas kan användas till både vin och öl, från 249:-, kostaboda.se.

Fyra glas och en karaff av Kosta Boda
Glas som kan användas till vin och öl och vatten, i design av Matti Klenell för Kosta Boda.  

4. Bänk för hallen

Sam Kallio är en finländsk inredningsarkitekt med studio i Göteborg, för norska Northern har han gjort bänken Pal som finns i oljad, rökt eller svartmålad ek med sits i fiberväv. Perfekt i en hall eller som avlastningsmöbel, 8 590:- northern.no.5.

Annons

5. Karaff av Myllymäki och Fager

Pall i rotting och ek.
En pall för hallen av Sam Kallio, för norska Northern.  

Jens Fager har designat en serie fina köksredskap tillsammans med kocken och vännen Tommy Myllymäki under namnet Nouie. Nu har man utökat sortimentet med en glasserie inspirerad av havets glittrande yta. Karaff, 995:-, vas från 495:-, nouie.se.

Karaff från Nouie
Karaff från Nouie.  

6. Soffa för långa

Soffan Gotham av Jens Juul Eilersen är en ny variant på hans klassiska Baseline-soffa, denna har en mer vinklad rygg och armstöd och är 6 cm högre i ryggen – perfekt för långa nordbor. Soffan med en längd på 340 cm kostar ca 78 000:- eilersen.eu.

Annons
Vit soffa av Jens Juul Eilersen
En ny soffklassiker från Jens Juul Eilersen. Click to add image caption  

7. Solitär stol

Fred Rigby är en engelsk inredningsarkitekt som startade sin studio 2008 . Pebble är en stol med en rygg utskuren för hand i eboniserad ek, 5 620:- fredrigbystudio.com

Mörk stol med fårskinnsits.
En speciell stol som fungerar som solitär i hall och hemmakontor.  

Cecilia Tivar jobbar som stylist och medverkar regelbundet i Residence.

Publicerat 11 mars 2021
Annons