Charmig missionskyrka till salu i Norrtälje – se bilderna!

Högt i tak, spektakulära fönster och en helt unik byggnad. Nu kan den gamla missionskyrkan utanför Norrtälje bli din.

Annons
Kika in i ett egenritat trähus intill Dalälven
Kika in i ett egenritat trähus intill Dalälven
0:48

Den charmiga missionskyrkan i Spillerboda utanför Norrtälje har redan tiotusentals visningar på Hemnet. Med den säregna planlösningen och det stora ljusinsläppet kan vi förstå varför intresset är stort!

– Det är väldigt unikt med försäljning av kyrkobyggnader. Det är en typ av gemenskap som ska avslutas, som har haft stor betydelse genom åren. Jag hade faktiskt ett annat missionshus till försäljning i mars. Den kyrkobyggnaden såldes på bara en vecka, säger Sarah Lindberg, ansvarig för försäljningen och mäklare på Magnusson Fastighetsmäkleri i Norrtälje.

Annons
missionkyrka
 

Samlingspunkt i Spillersboda

Kyrkan byggdes år 1929 och har varit samlingspunkten för Spillersboda kyrkoverksamheter fram tills nu. Förutom själva kyrkbyggnaden på 323 kvadratmeter ingår även ett förråd, samt en tomt på 1770 kvadratmeter.

När du öppnar de stora dubbeldörrarna till kyrkan möts du av en stor hall, toalett och tvättrum. Vidare in i byggnaden finns den vackra kyrksalen med rejäl takhöjd och stora fönster med spröjs. Det undgår inte någon att detta rum är husets hjärta.

matsalen och kyrkrummet
Mellan allrummet och kyrksalen finns skiljeväggar som lätt kan föras åt sidan och skapa en enorm atmosfär.  
Annons
Kyrksalen med bänkar i trä
I den spektakulära kyrksalen finns samtliga bänkar och armaturer bevarade.  

Tre kök och oinredd vind

I byggnaden finns även en lägenhet med kök, vardagsrum, sovrum och duschrum. En stor balkong nås från den övre hallen. Förutom lägenheten finns flera små rum, ytterligare två kök, wc och en stor vind – redo att inredas. I källaren finns ett stort rum som nyttjats som ”ungdomslokal” och som nås genom en egen ingång.

– Att byggnaden dessutom ligger högt placerad på tomten bidrar till ståtligheten, säger Sarah Lindberg.

kyrksalen i Spillersboda kyrka
Ljusinsläppet från de stora fönstren lyser upp podiet längst fram i kyrksalen.  
Annons
vitt kök i Spillersboda missionkyrka
Ett av de tre köken i byggnaden, beläget på nedre plan i anslutning till matsalen.  
toalett
Kyrkan rymmer totalt tre toaletter.  
stor, oinredd vind i missionskyrkan
Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad de kommande ägarna gör med den oinredda vinden.  
Annons

Privat boende eller verksamhet

Enligt mäklarbyrån ger den charmiga kyrkbyggnaden nu ett unikt tillfälle att skapa ett personligt boende. Det går såklart också bra att använda byggnaden som boende kombinerat med verksamhet.

– Kyrkobyggnaden passar både paret som har många ideér om hur man kan forma det efter sitt egna drömhus. Det passar även den som vill ha någon typ av verksamhet. Vi har haft spekulanter som vill ha en del som ateljé, andra som är musiker som vill nyttja akustiken i kyrksalen till musik men även barnfamiljer, säger Sarah.

Nära till både hav och sjö

Kyrkan ligger i den lilla orten Spillersboda, norr om Norrtälje. Bara 300 meter från huset ligger Mutsundasjön och inte ens en kilometer bort ligger havet.

– Spillersboda är en populär ort både för permanentboende men nästan ännu mer för fritidsboende, då det är beläget intill vattnet och havsvikar. Vattnet ligger alltid nära här och många har båt som tar en vidare ut i skärgården.

Annons
brygga, hamn och badplats i närheten av kyrkan i Spillersboda
Med cykelavstånd från kyrkan finns denna fina badplats, brygga och småbåtshamn.  

Nu är alltså den havsnära, charmiga missionskyrkan till salu för 3 975 000 kronor. Den säljs via mäklarfirman Magnusson mäkleri och du hittar annonsen här.

Publicerat 05 maj 2022
Annons