Sekelskiftesvilla inspiration

Kika in i arkitektritade huset – utan el och vatten
1:46

Efter reklamen: Kika in i arkitektritade huset – utan el och vatten

(1:46)

Slå på ljud

Denna vackra villa är belägen i Stockholms skärgård ute på Norra Langö. Runt om på ön går det att finna flera villor med historisk sekelskiftes arkitektur.

Just denna villa är byggd år 1906 och med en övervåning som är tillbyggd 2012. Villans exteriör är soligt gul med stora vita spröjsade fönster med utsikt över vattnet och grönskan. Huset har en tillhörande brygga där man kan avnjuta sjöutsikten på första parkett och självklart kan den som vill svalka sig med ett dopp i havet. Sekelskiftesvillans nuvarande ägare har hedrat tidsandan och den ursprungliga arkitekturen vid renoveringar och utbyggnader.

Här kommer en närmare titt på huset.

Uterum/Sällskapsrum

Uterummet har en vacker interiör med vita väggar och fint ljust trägolv. De stora fönstrena ger tillgång till den vackra utsikten över grannskapet och vattnet. En stor dörr leder ut till den ena balkongen som löper längs husets västra och södra sida.

Vacker sekelskiftesvilla, uterum

Uterummet flödar av ljus!

MAGGIE SOLTANI OCH KARL-THOMAS ALBINSSON
Uterum inspiration

Vackra fönster!

MAGGIE SOLTANI OCH KARL-THOMAS ALBINSSON

Kök

Köket är stort och rymligt med vita klassiska luckor och trägolv. Vitt fint kakel och blommiga tapeter pryder väggarna. Den stora kaminen är i mitten av köket och ger en mysig känsla ihop med tegelväggen som är bakom. Köket är utformat för någon som gillar matlagning, mycket öppen yta och många förvaringsutrymmen.

Nytt kök i gammal stil

Klassiskt kök med en mysig känsla!

MAGGIE SOLTANI OCH KARL-THOMAS ALBINSSON

Matsal

En stor och härlig matsal med vit panel och stora fönster som släpper in solljuset. Matsalen har en generös utgång till trädgårdens grönska. Det ljusa trägolvet går även att finna i detta rum. Taket består av vackra vita bjälkar vilket ger rummet lantlig karaktär.

Matsal inspiration

Mysig matsal med mängder av fönster!

MAGGIE SOLTANI OCH KARL-THOMAS ALBINSSON
MAGGIE SOLTANI OCH KARL-THOMAS ALBINSSON

Här är Young Royals inspelat – anrika Kaggeholms Slott

Balkong

Den stora balkongen som löper runt huset har en härlig utsikt över vattnet och den stora trädgården med äppelträd.

Altan inspiration
MAGGIE SOLTANI OCH KARL-THOMAS ALBINSSON

Vinkällare

Vinkällaren har en mysig atmosfär och även här inslag av en lite mer lantlig stil. Väggarna pryds av både tegelsten och trä vilket ger en fin övergång för ögat. Vinhyllan är vackert upplyst vilket ger en känsla av lyx.

Vinkällare mysig inspiration

En mysig vinkällare som är härligt inredd!

MAGGIE SOLTANI OCH KARL-THOMAS ALBINSSON
Vinkällare inspiration

Villan har även en vinkällare.

MAGGIE SOLTANI OCH KARL-THOMAS ALBINSSON

Villan ligger ute för 17 000 000 kronor och mäklare är Sophie Palmstierna Eckhéll på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö. Styling är gjord av Camilla Edfors och Ia Lindqvist på Gustavsberg Design House.

Kika in i arkitektritade 40-talsvillan – väcker ha-begär