Sekelskiftesvilla inspiration

inspireras av Klassisk sekelskiftesvilla vid vattnet

Hämta inspiration från detta stiliga hem som just nu ligger ute till försäljning. Den vackra sekelskiftesvilla från 1906 har allt man kan önska sig, underbar sjötomt och stora spröjsade fönster.

Annons
Kika in i arkitektritade huset – utan el och vatten
Kika in i arkitektritade huset – utan el och vatten
1:46

Denna vackra villa är belägen i Stockholms skärgård ute på Norra Langö. Runt om på ön går det att finna flera villor med historisk sekelskiftes arkitektur.

Just denna villa är byggd år 1906 och med en övervåning som är tillbyggd 2012. Villans exteriör är soligt gul med stora vita spröjsade fönster med utsikt över vattnet och grönskan. Huset har en tillhörande brygga där man kan avnjuta sjöutsikten på första parkett och självklart kan den som vill svalka sig med ett dopp i havet. Sekelskiftesvillans nuvarande ägare har hedrat tidsandan och den ursprungliga arkitekturen vid renoveringar och utbyggnader.

Annons

Här kommer en närmare titt på huset.

Uterum/Sällskapsrum

Uterummet har en vacker interiör med vita väggar och fint ljust trägolv. De stora fönstrena ger tillgång till den vackra utsikten över grannskapet och vattnet. En stor dörr leder ut till den ena balkongen som löper längs husets västra och södra sida.

Vacker sekelskiftesvilla, uterum
Uterummet flödar av ljus!  
Uterum inspiration
Vackra fönster!  
Annons

Kök

Köket är stort och rymligt med vita klassiska luckor och trägolv. Vitt fint kakel och blommiga tapeter pryder väggarna. Den stora kaminen är i mitten av köket och ger en mysig känsla ihop med tegelväggen som är bakom. Köket är utformat för någon som gillar matlagning, mycket öppen yta och många förvaringsutrymmen.

Nytt kök i gammal stil
Klassiskt kök med en mysig känsla!  
 
Annons

Matsal

En stor och härlig matsal med vit panel och stora fönster som släpper in solljuset. Matsalen har en generös utgång till trädgårdens grönska. Det ljusa trägolvet går även att finna i detta rum. Taket består av vackra vita bjälkar vilket ger rummet lantlig karaktär.

Matsal inspiration
Mysig matsal med mängder av fönster!  
 

Balkong

Den stora balkongen som löper runt huset har en härlig utsikt över vattnet och den stora trädgården med äppelträd.

Altan inspiration
 

Vinkällare

Vinkällaren har en mysig atmosfär och även här inslag av en lite mer lantlig stil. Väggarna pryds av både tegelsten och trä vilket ger en fin övergång för ögat. Vinhyllan är vackert upplyst vilket ger en känsla av lyx.

Vinkällare mysig inspiration
En mysig vinkällare som är härligt inredd!  
Vinkällare inspiration
Villan har även en vinkällare.  

Villan ligger ute för 17 000 000 kronor och mäklare är Sophie Palmstierna Eckhéll på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö. Styling är gjord av Camilla Edfors och Ia Lindqvist på Gustavsberg Design House.

Annons