Kaggeholms slott

nya netflix-serien inspelad på anrika kaggeholms slott

Svenska Netflix-serien Young Royals gör succé världen över, och är en av streamingtjänstens mest populära serier just nu.
En stor del av handlingen utspelar sig på Hillerska riksinternat, som inte finns på riktigt.
I stället är serien inspelat på Kaggeholms slott utanför Stockholm.

Annons
Möt Nikita Uggla och Frida Argento från serien Young Royals
Möt Nikita Uggla och Frida Argento från serien Young Royals
3:35

Den första juli hade den svenska Netflix-serien Young royals premiär, och serien har snabbt blivit en omtalad succé både i Sverige och utomlands.

Young royals handlar om svenska prins Wilhelm som efter en slagsmålsskandal skickas för att gå på gymnasiet på Hillerska riksinternatet, där hans äldre bror, kronprinsen Erik, redan har gått. På skolan får Wilhelm lära känna klasskamraten Simon, som har arbetarklassbakgrund, och de två faller för varandra.

Young royals med Omar Rudberg och Edvin Ryding i huvudrollerna.
Omar Rudberg och Edvin Ryding i Young royals.  

En stor del av handlingen utspelar sig just på Hillerska och internatet som hör skolan till. Hillerska är dock ingen skola som finns på riktigt – i stället har man spelat in serien på anrika Kaggeholms slott på Ekerö utanför Stockholm.

Annons

Redan på 1720-talet började man bygga Kaggeholms slott, men det var först under mitten av 1800-talet som herrgården fick sitt nuvarande utseende, när man gjorde ett antal stora förändringar. Det var sedan privatägt fram till 1940-talet.

Kaggeholms slott
Kaggeholms slott ligger vackert benäget på Ekerö utanför Stockholm.  

Har varit hem till Kaggeholms folkhögskola

Om man har studerat till att bli journalist eller missionär kan man känna igen sig i skolmiljöerna i Young Royals. Kaggeholms slott var nämligen länge hemmet för Kaggeholms folkhögskola, som drivs av pingströrelsen. Folkhögskolan hade flera populära medieutbildningar med bland annat Carina Berg som tidigare elev, utöver ett flertal utbildningar inom bibelstudier.

Annons

Sedan 2018 har folkhögskolan lämnat Kaggeholms slott för att i stället flytta in till centrala Stockholm, efter att pingströrelsen sålt slottet till fastighetsbolagen Sisyfosgruppen. Bolaget äger också omtalade Dragon Gate, och renoverar om Filadelfiakyrkan i Stockholm.

Kaggeholms slott, ispelningsplats för Young royals
Kaggeholms slott, som man känner igen i Young royals.  
Publicerat 12 juli 2021
Annons