villa altona

Arkitektritade villa Altona är till salu – se bilderna!

Strax utanför Stockholm ligger prisade Villa Altona – ett arkitektritat bostadshus med design i fokus. Nu är villan ute till försäljning och enligt mäklaren Susanne Persson är försäljningen ovanlig.
– Omsättningen på arkitektritade fastigheter med förutsättningar likt Villa Altona är inte stor, säger hon.

Annons
Kika in i arkitektparets svarta dröm i skogen
Kika in i arkitektparets svarta dröm i skogen
1:20

I Sollentuna norr om Stockholm ligger Villa Altona, ett omskrivet arkitektritat bostadshus i industriell och stilren design. Huset har prisats på grund av sin unika arkitektur – och nu är bostaden ute till försäljning.

– Omsättningen på arkitektritade fastigheter med förutsättningar likt Villa Altona är inte stor. Detta är en fastighet med industriell och funktionell stil byggd i harmoni med naturen – bostaden går aldrig ur tiden på något sätt, säger mäklare Susanne Persson som ansvarar för försäljningen.

Annons

Prisad arkitektur av The Common Office

Huset är ritat av arkitekten Joacim Bengtsson för The Common Office och har tre takterrasser, pool, skjutbara dörrar, stora fönsterpartier och generös takhöjd.

Villa Altona
 

– Villa Altona har klassats som ett av Sveriges mest intressanta hus av Sveriges Arkitekter och har dessutom tilldelats Sollentuna kommuns byggnadsvårdsdiplom – det är ett fint exempel på en intressant byggnad som har främjat byggnadskulturen i hemkommunen. En arkitektritad fastighet med kombinationer enligt nyssnämnda är inte ofta förekommande.

Annons

Ligger ute till försäljning

Huset byggdes 2010 och har en boarea på 180 kvadratmeter. För 13,7 miljoner kronor kan fastigheten nu bli din.

– Jag tror att köparen är en kreativ individ som söker en rofylld tillflyktsplats, samtidigt som närheten till övriga delar av Stockholm är viktig att kunna ha.

Villa Altona säljs via Susanne Perssons fastighetsförmedling och enligt Susanne själv är det bästa med bostaden läget som bjuder in naturen i fastigheten.

Annons

– Jag tycker att det bästa med bostaden är husets konstruktion och dess läge. Du bor i ett hus som bjuder in naturen i tre väderstreck och materialvalen trä, glas, stål och betong är i sin natur ärliga på något sätt. Kombinationen av nyssnämnda faktorer ger bostaden ett friskt och levande intryck, säger hon.

Här hittar du annonsen.

Se bilderna från Villa Altona

Villa Altona
 
Villa Altona
 
Annons
Villa Altona
 
Villa Altona
 
Annons
Villa Altona
 
Villa Altona
 
Annons
Villa Altona
 
Villa Altona
 
Annons
Publicerat 27 maj 2022
Annons