5 nya favoritsoffor

Fem nya soffor direkt från ritbordet, nya former för din ända. Residence chefredaktör Imke Janoschek väljer fem framtida klassiker!

Annons
Kika in hemma hos mäklaren Erik Frisk
Kika in hemma hos mäklaren Erik Frisk
0:54

1. Jens Juul Eilersen designade Cocoon i 2008. Sedan dess har den varit bland de mest populära och efterfrågade sofforna hos Eilersen. Nu presenteras den i en vacker höstpalett av såväl gröna som blå nyanser som interagerar vackert med varandra.

 

2. Teruhiro Yanagiharas soffa Sou för Offecct är konstruerad i olika skikt för att göra det möjligt att fritt skapa varierande former och funktioner för offentliga miljöer. Inspirationen var en så kallad mille-feuille, ett franskt bakverk som görs i flera skikt och kan varieras på olika sätt. Namnet Sou kommer från japanskans chisou som betyder just skikt, med förledet chi (grund) och efterledet sou (lager).

Annons
 

3. Att experimentera med det visuella är något som designstudion Front har tagit med sig i samarbetet med EFG och skapandet av soffan Ori. Geometri och origami har varit inspirationen till den veckade strukturen, ryggens linjering och draperingen längs sidorna, som tillsammans med den indragna träsockeln bidrar till uttrycket.

 

4. Pauline Deltours stiliserade och skräddade fåtölj Pauline, designad för Offect Sverige, får nu sällskap av en 2- och 3-sitssoffa, med en lite rak och kantig form.

Annons
 

5. Layered lanserar en ny soffa under konceptet Recycling Collection: Rosso Play – en soffa i begränsad upplaga tillverkad av lokalt producerad överbliven textil från den svenska textilproducenten Ludvig Svensson. Sprunget ur en idé om att låta små kvantiteter av överbliven textil ta plats i ett nytt sammanhang där de istället får stå i centrum för att skapa något djärvt och färgstarkt.

Publicerat 29 mars 2023
Annons