Julklappar för vardagsrummet

Vardagsrummet är ett väl använt rum redan under normala jular. Men i år kommer vi ju verkligen sitta där. Kanske då ok att satsa på något lite härligt till soffan? Som förgyller julen 2020 lite extra? Vi har valt ut åtta julklappar från svenska leverantörer som går att klicka hem nu.

1. Härlig pläd

Noy Road

Pläd från Noy Road.

En härlig pläd i lyxig kashmir drömmer vi alla om. Denna kommer från Noy Road som producerar miljövänligt och för hand i Tunisien. Kan köpas här.

2. Linnefåtölj

Linnefåtölj

Fåtölj i Provence-look.

Vem vill inte sitta i denna sköna fåtölj som har den där avslappnade linnelooken som kommer att bli väldigt eftertraktad under 2021, med tanke på att vi alla längtar till medelhavet och sköna tillbakalutade inredningar med en känsla av Provence. Denna fina fåtölj kan du köpa här (reklamlänk från Awin.com).

3. Perfekt tesil

Tesil Drosselmeyer Foto Michelle Meadows

Tesil för kräsna.

En tesil av svenska Drosselmeyer som gör det lätt att ta med koppen till soffan. För den här silen droppar noll när du tar ut den ur tevattnet. Och den är t o m snygg på soffbordet. Den kan köpas här.

4. Statement-kudde

Layered

En kudde som ge nytt liv till soffan.

Det pratas mycket om att vi vill inreda med lugna toner. Skönt att ha något som bryter av och ger ögat lite att jobba med. Denna kudde är från mattföretaget Layered och du kan köpa den här. (reklamlänk från Awin.com)

5. En moderiktig lyxfilt

Filt från Markslöjd

Filt från Markslöjd.

Denna härliga filt kommer från Markslöjd och har designats av modeskaparen Ann Ringstrand, f d Hope. Lyxig stor modell med andelar av kashmir. Kan köpas här (reklamlänk från Adtraction).

6. Doftljus

Black oak, LA Bruket

En doft av mörk ek! Click to add image caption

En stämningshöjare som ger känslan av ombonat hem. Ibland räcker det med att den bara står där, man behöver inte ens tända den. Doftljus av svenska succéföretaget L:A bruket kan du köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

7. En vedkorg

Korbo

Vedkorg från Korbo.

För dig som har en öppen spis är detta en investering som räcker länge. Korbos flätade korgar tål att ses på. Och kan såklart användas till en massa andra saker, varför inte en stapel filtar? Köp korgen här. (reklamlänk från Awin.com)

8. Skönaste tofflorna för honom och henne

Inabo, Fanny Rådvik

Inabos stiliga innetofflor för stylish mys i julhelgen.

Svenska Inabo gör de vackraste tofflorna i Italien. Botanisera bland nya sköna modeller med fårskinn, här.

Läs mer:

21 fina detaljer till årets nyårsdukning

Allt du behöver för att fira jul utomhus – 22 tips