Kika in i Aesops magiskt fina salong i Paris

Aesops fantastiska pop up-skönhetssalong i Paris är inredd av legenden Pierre Paulins son och höll bara öppet fyra månader i våras. Här kan du se bilderna från den spektakulära interiören.

Annons

Benjamin Paulin tar emot i Aesops nyinredda skönhetssalong på 83 Rue Saint-Honore i Paris. Hela våningen är inredd med möbler skapade av hans far, Pierre Paulin. Några möbler är inlånade från samlare, andra har specialbeställts till salongen från företag som fortfarande producerar dem. Några kommer från Paulin, Paulin, Paulin som drivs av Benjamin, hans fru och hans mamma, och som tar hand om arvet efter hans far.

– Aesop har använt min pappas möbler i andra inredningar tidigare, och vi ville hitta ett sätt att samarbeta som inte handlade om att titta på möblerna som i ett museum, jag ville att besökaren skulle kunna använda dem och interagera med dem, förklarar Benjamin.

Våningen är till vardags Aesops kontor men har nu helt transformerats till en salong med lugnande ljus och varma toner. Etthundratjugo paneler av återvunnet vax utgör väggarna och skänker rummet ett dämpat ljus för att skapa ett lugn för besökaren. Varje session varar 60 minuter men kunden får först en konsultation i en halvtimme innan. Här kan man slå sig ner i den kurviga soffan Osaka som måttbeställs och som  italienska La Cividina fortfarande producerar. Eftersom det bara finns ett behandlingsrum är det bara en kund på plats åt gången, vilket skapar en intim atmosfär.

Läs mer: Spana in Filippa K-butikens nya look – inredd av Lotta Agaton

Espace Paulin
 

Benjamin Paulin visar runt och pekar på vintage golvlamporna Elysée, som snart kommer åter i produktion. Idag samarbetar vi med museer som gör utställningar och böcker om min pappa, och vi tittar på att sätta några av hans möbler som aldrig funnits till salu i produktion, vi har bland annat pratat med en del danska företag, förklarar Benjamin.

Annons

– Vissa möbler gick helt enkelt inte att tekniskt ta fram under hans livstid, men i dag har man gjort så många framsteg i produktion. Alla som arbetar på Aesop har ett stort intresse för inredning och design och sedan starten för 30 år sedan har de samarbetat med några av våra största talanger – från Ilse Crawford till Dimore studio.

Läs mer: Acne Studios öppnar flaggskepsbutik på Madison Avenue i New York

I dag finns Aesop i 44 olika länder, alla med sin egen inredningsidentitet, samt fyra skönhetssalonger. Konceptet och utformningen av inredningen hämtar ofta inspiration från platsen eller byggnaden och ingen butik liknar den anda. I Sverige har In praise of shadows tagit fram inredningarna på både Östermalm och Södermalm i Stockholm.

– Vi får se vad som händer med den här salongen efter fyra månader. Visst vore det ledsamt att inte låta den stå kvar, men det finns en attraktion även i det tillfälliga, förklarar Aesops representant.

Läs mer: Céline har öppnat butik – med en interiör utöver det vanliga

Annons