Arkitektduons nya släpp – se porslinet och bordet

Arkitektduons nya släpp – se porslinet här

Gam Fratesi slår på trumman och visar sin fantasifullhet – i såväl detaljerat, dekorativt porslin som storslaget, grandiost stenbord.

Annons
Kika in hos designduon Britton Britton
Kika in hos designduon Britton Britton
1:08

Nära ett årtionde har gått sedan arkitektduon Gam Fratesis stol Beetle, inspirerad av skalbaggens form, gjorde att vi alla fick upp ögonen för formstarka, bekvämt stoppade stolar. Sedan dess har det dansk-italienska paret fortsatt inspireras av naturen och djurvärlden, något som är högst påtagligt i porslinsserien Royal creatures – en djärv och fantasifull omarbetning av Royal Copenhagens porslinsserie Blue fluted half lace.

Stine Gam och Enrico Fratesi.
Såväl smådjurens anatomi som antikens strikta geometriska former och tunga sten inspirerar Stine Gam och Enrico Fratesi.  
Annons

Det dekorativa porslinet

»När vi studerade och lekte lite med Royal Copenhagens klassiska mönster, såg vi något som liknade en fisk här, och ett par ögon där. Mönstren kom till liv och utifrån det skapade vi det som vi nu ser i Royal creatures,« säger Stine Gam.

»Vi utgick också från de tre blå vågorna i Royal Copenhagens logga, som symboliserar havet kring Danmark«, säger Enrico Fratesi. »Vi ville experimentera genom att hitta djur från tre olika nivåer: från strandkanten, det grunda vattnet och det djupa havet.«

Stine Gam och Enrico Fratesi porslin.
Royal creatures består av nio delar, tänka som komplement till större serviser. Krabba, strömming, blåsfisk, svan och gräshoppa pryder tallrikar, små serveringsfat och muggar.  
Annons
Stine Gam och Enrico Fratesi porslin.
Närbild på porslinets mönster.  

Bordet Epic Elliptical för Gubi

Det dekorativa, delikata, handmålade porslinet finner sin totala motsats i Gam Fratesis andra nyhet, bordet Epic elliptical för Gubi, som också det presenterades i september under 3 days of design i Köpenhamn. Ovala Epic Elliptical med två kolonner är ett riktigt statement-bord med imposant kropp, längd om två meter och levande sandstensyta. En ny del i den starkt arkitektoniska serien Epic med tunga travertinbord vars former utgörs av former av hexagoner och cirklar.

Annons

»Det är en både poetisk och extrem tolkning av den solida romerska kolonnen. Bordets långa skiva gör att kolonnerna ter sig ännu tyngre och bordsskivan lättare, vilket ger en balans mellan elementen samtidigt som konceptet blir tydligt och konsekvent.«

Stine Gam och Enrico Fratesi bord Gubi.
Epic Elliptical – ett riktigt statementbord i travertin med två kolonner och två meter lång bordsskiva, Gubi.  

Stolen Beetle för Gubi

Gam Fratesi är just nu trippelt aktuella eftersom stolen Beetle för Gubi lanseras med fyra nya klädslar: ljusgrå bouclé, grönaktig chenille, beige sammet och en chenille- och bouclé-blandning i ljus nyans. Precis som en sann klassiker kan stolen, inspirerad av skalbaggens form, ömsa skinn, och just nu klär den extra bra i bouclé, säsongens trendigaste möbeltextil.

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Publicerat 10 november 2021
Annons