Stig Lindbergs mönster i ny tappning – inred med granitkeramik

Stig Lindbergs mönster i ny tappning – inred med keramikplattor

Stig Lindbergs lekfullhet plockas upp av Bricmate och Note design studio i en serie granitkeramik med tolkning av mästarens mönster.

Styling
Annons
Guide: Så torkar du hortensia – i 3 steg
Guide: Så torkar du hortensia – i 3 steg
1:03

Det var väl klart att någon skulle plocka upp Stig Lindberg på väggen. Svenska företaget Bricmate lanserar nämligen en kollektion granitkeramik där klassiska mönster i design av mästaren har tolkats av Bricmate och Note design studio. Kollektionen innehåller fyra mönster i tre färgutförande.

Se så vackert två olika mönster kan samspela i en badrum- och sovrumsmiljö.  

Bricmate x Note Design hyllar Stig Lindbergs mönster

Stig Lindbergs produktion var bred och stor, illustrationer till böcker – vem har inte Krakel Spektakel där hemma – eller för den fajanser och porslin med klassiker som Berså och Prunus. Hans val av former, färger och mönster kännetecknas av en lek med en strikt skandinavisk estetik, ofta med en humoristisk underton, något som Bricmate och Note design studio för vidare i sin tolkning av mönstren.

Annons
Bricmates granitkeramik har fått mönster ur Stig Lindbergs rika produktion tolkade av Note design studio. Här syns railing, lattice och filigran i blått.  

Keramikplattor i fyra olika mönster

Resultatet är en vacker och avvägd kombination av mönster med en subtilitet som balanserar färger och former. Tillsammans skapar de en sammanhållen helhet som kan kombineras på flera olika sätt. De mönster av Lindberg som används i kollektionen är Dot, Filigran, Railing och Lattice.

Keramikplattorna fungerar lika väl i badrum, sovrum som kök.

Mönstret Railing i höger till bild på väggen och mönster Lattice till vänster i bild på golvet.  
Annons
Här har man låtit mönstret Railing utsmycka de stilrena hyllnischerna i duschen. Så snyggt!  

Stig Lindberg på Millesgården

Vill du se mer av Stig Lindbergs universum så tar du dig till Millesgården på Lidingö. Där visas utställningen med honom ända till den 30 januari nästa år.

Annons