bernadotte kylberg varumärke kollektion

Bernadotte & Kylberg lanserar eget varumärke – se de första produkterna

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg lanserar sin första kollektion under det egna varumärket Bernadotte & Kylberg. Först ut är textilier för både garderoben och hemmet. Se dem här!

Annons
Konstnärernas trähus i skärgården
Konstnärernas trähus i skärgården
0:40

Drygt tio år efter att prins Carl Philip och Oscar Kylberg grundade sin designstudio lanserar de nu sitt eget varumärke, Bernadotte & Kylberg. Tidigare har designduon samarbetat med en rad skandinaviska varumärken som Hästens, Stelton, Gärsnäs och Georg Jensen, samt grundat varumärket NJRD tillsammans med Nordic Nest.

– Vi har ritat produkter åt andra under en lång tid. Det har varit, och är fortfarande en väldigt rolig resa. Men vi har alltid sett fram emot att en dag kunna släppa helt egna produkter och vi har arbetat mot det målet under en längre tid. När vi jobbat åt andra har vi tagit in deras varumärkeshistoria, värderingar och visioner när vi skapat produkterna. Det här är något helt eget, säger Oscar Kylberg i ett pressmeddelande.

Annons
bernadotte kylberg scarf
På alla produkter finns designduons grafiska profil som nu har utvecklats till ett mönster.  Foto: Rikard Lilja
bernadotte kylberg scarf i siden
En av de tre produkterna i kollektionen är en scarf i siden.  Foto: Rikard Lilja
halsduk i ull från bernadotte kylberg
Kollektionen går i en neutral färgpalett, men har även färggranna accenter.  Foto: Rikard Lilja
Annons

Bernadotte & Kylbergs eget varumärke – och första designen

De första produkterna från Bernadotte & Kylberg är textilier i form av plädar, halsdukar och scarfar. På alla produkter finns designduons grafiska profil som nu har utvecklats till ett mönster.

Utgångspunkten för produkterna har varit materialvalet. Plädarna går i en mjuk blandning av kashmir och merinoull, medan scarfarna går i siden och halsdukarna i ull. Alla produkter finns i flera olika färgställningar, från klassiska neutraler som beige, grått och svartvitt till accentfärger som orange, gult, rosa och grönt.

Den första kollektionen från Bernadotte & Kylberg tangerar både mode och inredning, men framöver utlovas det än mer fokus på just hemmet.

ny design från bernadotte kylberg
Alla textilier bär det grafiska mönstret.  Foto: Rikard Lilja
Annons
grafisk design på textilier från bernadotte kylberg
Materialvalen var utgångspunkten för designduons första egna kollektion.  Foto: Rikard Lilja
kashmirpläd från bernadotte kylberg
Pläd i en mjuk kashmir- och merinoullsblandning.  Foto: Rikard Lilja

– Vi har arbetat mycket med textil och vi gillar det. Därför var det naturligt att landa i textilprodukter till vår första kollektion i vårt nya varumärke. Det är personliga produkter som kan älskas under lång tid och gå i arv. Designmässigt är kollektionen helt sprungen ur vårt DNA och det kommer även att återspeglas i andra typer av produkter i kommande kollektioner där vi lanserar fler produkter för hemmet, säger prins Carl Philip i ett pressmeddelande.

Kollektionen lanseras och säljs via Bernadotte & Kylbergs nya onlineshop.

Publicerat 10 oktober 2023
Annons