vaser daniella witte lindform

Det svenska keramikföretaget Lindform firar 10 år med ett designsamarbete med inredningsstylisten och bloggaren Daniella Witte. Tillsammans har de tagit fram vaskollektionen STAM med inspiration från naturens former. Vaserna har ett genuint och elegant uttryck med skulpturala former av en bit stam och kommer i flera färgnyanser och glasyrer.

– Det känns fantastiskt att fylla 10 år och det är mycket spännande att fira med ett designsamarbete med Daniella Witte som jag har följt på Instagram under en längre tid. Daniella tolkade och fotade årets vår- och sommarkollektion och det kändes helt rätt med ett designsamarbete. Daniella har designat vackra och funktionella vaser med en skandinavisk stil som kompletterar och harmonierar perfekt med vår befintliga kollektion, säger Marita Lindholm, grundare av Lindform.

”Jag ville skapa en kollektion inspirerad av element från naturen”

Daniella Witte och Marita Lindholm.

– Det var en ära att få förfrågan om designuppdraget av Lindform. Deras produkter har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har verkligen älskat att jobba med formgivningen av vaserna. Jag ville skapa en kollektion inspirerad av element från naturen som jag återkommande använt under mina år som inredningsdesigner. Samtidigt ville jag formge en generös vas som rymmer en rejäl gren från skogen eller trädgården, vilket är ett lätt sätt att skapa ett tydligt blickfång till en inredning, berättar Daniella Witte.

Lindform är ett svenskt familjeföretag grundat av Marita Lindholm. Varumärket Lindholm kännetecknas av ett sortiment med vaser med skandinavisk design inspirerad av den nordiska naturens organiska toner och enkla formspråk med influenser från det japanska minimalistiska formspråket. Vaserna är handgjorda och tillverkas av blyfri lera med fokus på kvalitet och hållbarhet.

Kollektionen STAM kommer att finnas till försäljning i butik och online hos Lindform från månadsskiftet november-december 2019.

Läs mer:

Oslo guide: Designscenen intas av Oslo! Här är platserna du måste besöka 

Så här bäddar vi 2020 – glöm skrynkliga överkast 

Så väljer du rätt gardiner till dina fönster 

vaser av Lindform designad med Daniella Witte

vaser av Lindform designad med Daniella Witte

Lindform vas designad med Daniella Witte

vaser av Lindform designad med Daniella Witte

vaser av Lindform designad med Daniella Witte
vaser av Lindform designad med Daniella Witte