Filippa K släpper cykel tillsammans med Bike ID

Filippa K fortsätter med samarbeten inom inredningssvängen – nu släpper de en cykel i limiterad upplaga tillsammans med Stockholmsbaserade varumärket Bike ID.

Annons
Grundaren av Filippa K, Filippa Knutsson.
Filippa Knutsson, grundare av Filippa K.  

Filippa K fortsätter att utforska annat än bara mode. Klassiskt är designsamarbetet med Rörstrand där kaffekoppar i stilren design tagits fram och tillsammans med Dusty Deco skapade man häromåret en popup-shop med vintageinredning. I vår lanseras en limiterad cykel tillsammans med hajpade cykelmakarna på Bike ID.

Cykeln som Filippa K och Bike ID skapat.
Cykel från samarbetet mellan Filippa K och Bike ID.  

Tanken är att skapa en cykel där hållbarhet förenas med rörelse och design. Med fokus på en balanserad livsstil vill designpartnerna lyfta fram vikten av rörelse, frisk luft, årstidens övergång och fri rörlighet. Designsamarbetet ledde fram till 25 stycken cyklar i en begränsad upplaga, där signaturfärgen ”Sandsten” utmärker cyklarna. Tillsammans med cykelns låga vikt och inbyggda fotväxel ska cykeln vara lättcyklad och funktionell.

Cyklarna släpps den 28 maj, kostar 8 000:- och finns tillgängliga i ett fåtal utvalda butiker: Grev Turegatan 18 i Stockholm, Ny Østergade 13 i Köpenhamn och Utrechtsestraat 85 i Amsterdam.

Läs mer:

Färgstänk hemma hos Filippa K-aktuella konstnären i Hornstull

Spana in Filippa K-butikens nya look – inredd av Lotta Agaton

Dusty Deco öppnar exklusiv pop-up i Filippa K-butik

Publicerat 28 maj 2018
Annons