Raf Simons kollektion.

Modedesignern Raf Simons släpper inredningskollektion – se bilderna

Shaker it, baby! Modedesignern Raf Simons och det danska textilföretaget Kvadrat gör en shakerinspirerad inrednings- och modekollektion för ordning och reda.

Annons

Ett stökigt hem är inte ett vackert hem. I alla fall inte enligt den ordningsamme belgiske modedesignern Raf Simons. På 90-talet startade han eget herrmärke och har sedan dess designat för bland andra Jil Sander, Dior och Calvin Klein, för att nu vara Miuccias högra hand och hjärnhalva på Prada. Och så har han samarbetat med Kvadrat sedan 2014.

Belgiske modedesignern Raf Simons.
Belgiske modedesignern Raf Simons.  

Den nya kollektionen för de danska textilmästarna utgår från den amerikanska shakertraditionen och är 25 delar stor – inredning, väskor, modedetaljer – i fyra färger.

Kollektion för ordning och reda

»Hemmet är mer än någonsin våra livs absoluta centrum och jag ville skapa ett system som skulle förändra det till det bättre. Jag är utbildad industridesigner, så det räcker inte att bara göra vackra saker. Jag ville komma på något riktigt smart som ger något och är relevant för hur vi lever i dag.«

Annons
Raf Simons inredningskollektion.
Shakersystemets långa kroklist har inspirerat Raf Simons. Accessoarerna är tänkta för hall, sovrum och vardagsrum.  

Andra inspirationskällor som Simons nämner är de amerikanska 1900-talskonstnärerna Donald Judd och John McCracken, båda minimalister kända för raka linjer och monokroma block, och den franske arkitekten och formgivaren Jacques Adnet. Hans läderspegel från 1950-talet, som nu tillverkas av Gubi, kan också kännas igen.

Kollektionen utgår från Raf Simons och Kvadrats ylletyg Vidar 4, i den klädda kroklisten och i accessoarerna som finns för »alla« rum.

Kollektionens 25 delar kommer i offwhite, rosa, grönt och svart.
Kollektionens 25 delar kommer i offwhite, rosa, grönt och svart.  

»Jag har flyttat mycket, från Europa till Amerika och tillbaka, och alltid behövt komma i ordning i nya hem. Jag har aldrig hittat rätt system, det smarta och vackra. Så det här utgår från mitt eget behov«, säger Raf Simons.

Publicerat 12 oktober 2022
Annons