Filippa Bonde ny produktchef för Bemz.

Så uppdaterar du din Ikeasoffa med nya överdrag

Filippa Bonde är ny produktchef på Bemz, företaget som gör överdrag till Ikea-soffor och fåtöljer.

Annons
Video: Nya rekord – Svensk design gör succé på auktion
Video: Nya rekord – Svensk design gör succé på auktion
1:08

Ett nytt sofföverdrag förlänger livet på möbeln med åtskilliga år, och hindrar oss från att köpa för många nya soffor. Dessutom öppnar det för möjligheten att köpa en begagnad soffa och ger den ett nytt långt liv i hemmet. Filippa Bonde, ny produktchef på Bemz, kommer direkt från modebranschen med stora utmaningar inom hållbarhet och slår med sin första kollektion för Bemz ett slag för återvunna textilier. Grounded heritage collection AW22 är en exklusiv tygkollektion med en tydlig inriktning mot traditionella mönster med kreativt utvalda färgkombinationer, inspirerade av modetextil.

Annons

Designen är ett stort steg från det visuella uttryck Bemz tidigare visat.

Filippa Bondes första kollektion för Bemz.
Filippa Bondes första kollektion för Bemz är klassiska modemönster.  

»Inspirationen till kollektionen kommer från tidsandan vi lever i nu, i ett post-pandemiskt samhälle med en längtan efter en trygg miljö, där familj, traditioner och arv är viktigt. När världen är ur balans är längtan efter en fast, trygg plats allt viktigare. Tryggheten i kombination med en stark trend med mer klassiska mönster med inspiration från modebranschen är utgångspunkten till höstens kollektion«, säger Filippa Bonde.

Annons

Hållbarhet är en nyckelfaktor för Bemz

Textilierna är tillverkade av naturmaterial som ull, bomull och linne och skapar en naturlig känsla. Gröna nyanser speglar både naturen och Bemz hållbarhetsarbete. Hållbarhet är en nyckelfaktor för Bemz som arbetar hårt för att skapa cirkulära och mer hållbara materialval. Samtliga tyger i kollektionen är tillverkade av minst 50 procent återvunnet material som tillverkas i Europa.

Ikeasoffan Farlowi ett överdrag från nya kollektionen, detta tyg heter Striped twill.
Ikeasoffan Farlowi ett överdrag från nya kollektionen, detta tyg heter Striped twill.  

»Vi jobbar med tyger som håller väldigt hög kvalité och som möjliggör för många att skapa sig en egen möbel i designertyg, själv köpte jag häromdagen en puff från Ikea på Marketplace för 200 kronor, som jag sedan klädde i ett av våra mest exklusiva tyger. Det blev den snyggaste puffen på hela marknaden, tycker jag själv«, säger Filippa Bonde.

Se också: Så bor Adele – kika in i stjärnans lyxvilla
Se också: Så bor Adele – kika in i stjärnans lyxvilla
0:52
Publicerat 05 oktober 2022
Annons