Nordiska Galleriet öppnar dörrarna till ny större lokal

Ett nytt komplett möbelvaruhus ska inta scenen. Nordiska Galleriet byter lokal i Göteborg och vi kan förvänta oss ett bredare sortiment och större ytor.

Annons

Designmöbler och inredningsdetaljer från hela världen tillsammans under ett tak. En samling unika objekt som Nordiska Galleriet handplockat från hundratals välkända leverantörer och designers. Vi är vana att se dem på Nybrogatan i Stockholm och på Barlastgatan i Göteborg. Men nu byter de till en tre gånger så stor lokal i Göteborg.

nordiska galleriet nyöppning
 

Möbelbutiken i Mölndal med soffan på taket har länge varit ett av stadens landmärken.  Nu förvärvas fastigheten av Nordiska Galleriet Properties, systerbolag till möbelåterförsäljaren Nordiska Galleriet. Fastigheten uppfördes 1979 och innehåller en total area på ca 2500 kvm.

Annons

Det blir ett komplett showroom som riktar sig till både företag och privatpersoner med en tre gånger så stor lokal jämfört med den nuvarande på Barlastgatan.

– Vi är väldigt glada att vi fått möjligheten att förvärva denna kultfastighet. Vi ser fram emot att flytta in och skala upp vår verksamhet i Göteborgsområdet. Vi kommer dessutom passa på att bredda vårt erbjudande till att även innefatta kök, garderober, utemöbler och sängar. Det blir ett komplett möbelvaruhus som vi öppnar, säger Axel Söderberg, arbetande styrelseordförande på Nordiska Galleriet.

Mölndal nordiska galleriet
 

Säljare av fastigheten är Niklas Hagberg Holding AB, som kommer vara kvar som ägare på en minoritetspost.

Annons

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Presenten 3 tillsammans med Nordiska Galleriet som nu tar över stafettpinnen. Jag är övertygad om att vi har en spännande resa framför oss,  säger Niklas Hagberg.

Nordiska Galleriet beräknar att flytten till de nya lokalerna kommer ske 1 november 2019.

nyöppnat i Mölndal nordiska galleriet
 

Läs mer:

Här är köket i den perfekta beigea nyansen 

ljusstakarna som är fina året om (inte bara till advent) 

Här är Nordiska Galleriets nya satsning 

Publicerat 30 september 2019
Annons