Ann Demeulemeester möbler.

Höstens stora inredningstrender
0:44

Efter reklamen: Höstens stora inredningstrender

(0:44)

Slå på ljud

Ann Demeulemeester är den typen av modedesigner som får de riktigt insatta att gny lite av välbehag. Namnet uttalas alltid med en lätt skakning av vördnad på rösten.

Ann Demeulemeester.

Ann Demeulemeester arbetar tätt ihop med sin partner Patrick Robyn.

Hon är en av Antwerp Six (Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs, Marina Yee och Ann), ett gäng som satte Belgien och Antwerpen på mode-kartan under det tidiga 80-talet.

Möbel Ottoman Beth.

Kollektionens formspråk är en lek med kontraster och bygger på skulpturala former. Här syns Ottoman Beth.

Så uppdaterar du din Ikeasoffa med nya överdrag

Ann Demeulemeester drev ett framgångsrikt modemärke

Ann Demeulemeester drev sitt egna framgångsrika modemärket till 2013 i egen regi, sedan klev hon åt sidan. 2019 släppte hon en första kollektion med glas och porslin tillsammans med belgiska Serax. Under pandemin hade hon tid att fördjupa sig än mer inom inredning och tog tillsammans med sin partner, fotografen Patrick Robyn, fram en kollektion med möbler. Den lanserades under september i samband med möbelmässan Maison Objet i Paris.

Här syns bord Cicil.

Här syns bord Cicil.

I kollektionen ingår en ottoman, fåtöljer, bord, stolar och pallar. Ann själv är 62 år, och har absolut inte slagit av på takten. Hon älskar att skapa tredimensionellt och att »förmedla skönhet på ett nytt sätt«.

I Sverige kommer möblerna att säljas via Artilleriet i Göteborg.

Här syns stol Ele.

Här syns stol Ele.