Ilse Crawford presenterade under förmiddagen Sturdy Stool, en serie pallar som hon designat och det danska snickeriet Made by hand producerar. Pallarna går att få i tre olika höjder, med två olika färger på benen samt med trären, tyg- eller läderklädd sits.

sturdystool

De fyra benen är stadiga utan att kännas klumpiga och hålls samman av rejäla ringar i rostfritt stål. De lägre pallarna har en ring, de mellersta två och de högsta tre. Detta gör pallen både stabil samt skön att vila fötterna på.

– Jag har ofta sökt efter stadiga och bekväma pallar med mycket integritet utan att hitta det jag söker. Vi har väl alla klättrat upp på en vinglig barstol små rangliga stålben? säger Ilse och fortsätter att förklara att hon inte vill designa något för designandet.

– Jag vill inte bidra till ett överflöd av produkter, utan tar bara fram en ny möbel när jag tycker att den fyller ett hål på marknaden.

Läs mer: Kika in hemma hos Ilse Crawford i London

sturdystooilsecrawfoord

Detta miljötänk återfinns även i designen – Sturdy stool kommer i ett platt paket och kan monteras av kunden själv. Dessutom har de olika varianterna väldigt olika uttryck vilket gör att den passar in i många olika miljöer, vilket ger dem en ökad livslängd och användningsområde.

De olika versionerna av pallen kommer att ligga inom ett brett prisspann vilket gör den attraktiv för fler olika kundgrupper.

Läs mer: 5 favoriter från möbelmässan