Klänning av Bea Szenfeldt.

Åsa Liliegrens designfavorit just nu – tapetklänning signerad Bea Szenfeldt

Ut med det enfärgade, in med mönsterprakt. Tapeterna är på tapeten, både inom inredning och i modevärlden.

Annons

Bea Szenfeld har vid flera tillfällen klätt Alice Bah Kuhnke i fantasieggande skapelser av papper. Jag fick själv uppleva en helt magnifik outfit bestående av gnistrande och glittrande pappersblommor på Alice på vårens Elle-gala. Skapelsen blev utnämnd till Årets gala-outfit. Så rätt val!

Klänning av Bea Szenfeldt.
Klänning av Bea Szenfeldt av Boråstapeter i Gocken Jobs-mönster.  

Aktuell med nytt samarbete

Nu är Bea Szenfeld aktuell med ett nytt samarbete. Denna gång är det två helt unika tapetklänningar med inspiration från 1700-talet. Mönster av Gocken Jobs är det som lockar konstnären. Klänningarna visas på Textilmuseet i Borås fram till sista augusti.

Annons
Klänning av Bea Szenfeldt.
Skapelsen visas även på Textil-museet i Borås.  

»När jag upptäckte att Boråstapeter hade Gocken Jobs-mönster blev valet enkelt. Jag älskar systrarna Jobs, deras färgskalor och hur de fördelar mönstren. När man gör kläder av tapeter är även den ofärgade limsidan lika viktig som den mönstrade framsidan, säger Bea.

Klänning av Bea Szenfeldt.
Klänning av Bea Szenfeldt av Boråstapeter.  
Annons

Att gå så långt som att klä sig i tapeter är det säkert inte många som kommer göra. Men visst är detta ett tecken i tiden. Vi har levt med målade vägar i många år – nu är tapeterna på väg tillbaka. Inte en dag för sent säger jag som aldrig övergivit dem. Kul av Boråstapeter att skapa extra uppmärksamhet för dessa klädsamma väggskapelser.

Publicerat 06 juni 2022
Annons