Monica Förster besök i Villa San Michele – drömmen om Italien

Monica Förster besök i Villa San Michele – drömmen om Italien

Inspiration och spännande möten är vi fortfarande svältfödda på efter pandemin. Därför älskar vi utställningen »Carving a Love Story« som nyss ägde rum på Capri och Villa San Michele.

Annons
Bli expert på att köpa konst med Carl Wilhelm Hirsh
Bli expert på att köpa konst med Carl Wilhelm Hirsh
1:42

Ett av den svenska historiens mest mytomspunna förhållanden var det mellan drottning Victoria och hennes livläkare, Axel Munthe. Den här hösten ägde ett annat kärleksfullt möte rum på Munthes medelhavsparadis Villa San Michele: Det mellan formgivaren Monica Förster och bosniska Zanats funktionella, samtida hantverk och Munthes livsverk – den hisnande vackra villan uppförd ovanpå ruinen av ett gammalt romerskt palats och fylld av konst, historia och kuriositeter.

Annons
De stora speglarna i serien Sky, borden i serien Hide & Seek och välkända spegeln Nur.
De stora speglarna i serien Sky är framtagna i samband med utställningen. Här speglas borden med förvaringsmöjlighet i serien Hide & Seek från 2019. Intill står välkända spegeln Nur.  

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Zanats träsnidartradition har tagit upp i Unescos immateriella kulturarv

Carving a Love Story visade unika möbler och mindre föremål, alla handgjorda i massivt trä, enligt Zanats träsnidartradition som upptagits i listan över Unescos immateriella kulturarv i världen. En del föremål, inspirerade av villans spektakulära läge, tillverkades speciellt inför utställningen, till exempel en stor version av den ikoniska Nera-skålen samt nya speglarna Sky och skänkarna Unity, med mönster och sniderier som utvecklats särskilt för projektet.

Annons
Utställningen »Carving a Love Story«
Zanats träsnidade möbler är alla handgjorda i massivt trä.  

Zanats Art Director Monica Förster

Monica Förster har varit Art Director för Zanat sedan 2015 när det bosniska varumärket lanserades internationellt. Genom detta samarbete har Zanat gått från att vara en liten familjeägd verkstad till att bli ett uppmärksammat och prisbelönat designföretag.

Om Axel Munthe levt i dag hade han sannolikt välkomnat den moderna formen och det bosniska hantverket till sina samlingar som bland annat rymmer etruskiska, romerska och egyptiska skulpturer.

Utställningen »Carving a Love Story«
Munthes medelhavsparadis på Italien, Villa San Michele var den perfekta backdropen för utställningen.  
Publicerat 01 november 2021
Annons