flytta smart med paulina

Handboken vi alla behöver – Så här flyttar du smart

Att flytta är en rörig del av livet som ofta kantas av stress, men så behöver det faktiskt inte se ut. I oktober släpps boken Flytta Smart av organisationsexperten Paulina Draganja. Vi har fått en förhandstitt med 11 heliga tips inför flytt.

Foto: Ulf Huett

11 heliga tips inför flytt

Paulina Draganja flytta smart
 Foto: ULFHUETT
 1. Börja rensa så fort du vet att du ska flytta! Gör det i rätt ordning. Skapa utkorgar i ditt hem. Med utkorgar menar jag ställen i hemmet där du kan samla det som du ska göra dig av med.
 2. Hur vill du ha det i ditt nya hem? Vilka möbler kommer passa och vilka behöver du göra dig av med? Inventera ditt hem och gå igenom dina möbler.
 3. Gör dig av med möbler som du vet att du inte kommer att kunna ha i ditt nya hem. Ju förr desto bättre. Glöm inte att mäta upp ditt nya hem noga så att dina möbler verkligen får plats och/eller passar (så att du slipper att flytta med dig dem i onödan).
 4. Glöm inte att rensa i förrådet! Ovanligt många flyttar sina prylar från det gamla förrådet till det nya utan att gå igenom dem ordentligt först.
 5. Skaffa dig en flyttpärm – antigen fysisk eller digital – eller både och. Samla allt flyttrelaterat i den så finns all information lättillgänglig och samlad på ett ställe.
 6. Sammanställ alla dina abonnemang, prenumerationer och tjänster som du köper till hemmet. Säg upp eller omförhandla och byt adress.
 7. Ta tillfället i akt och gå igenom dina avtal och hemförsäkringar.
 8. Skaffa dig eller författa checklistor över vad du ska göra under olika tider fram till flytten. Det säkerställer att inget faller mellan stolarna. Är ni fler, gör en fördelning er emellan.
 9. Bestäm dig för om du ska anlita flyttfirma och städfirma och om du behöver hyra förråd. Be om offert från minst två stycken olika leverantörer för att få bästa pris.
 10. Skapa utkorgar i ditt nya hem så att du kontinuerligt kan göra dig av med saker framöver.
 11. Rensa en gång till när du packar upp. Du vill väl endast ha saker som du älskar i ditt nya hem? Allt som du väljer att behålla måste kvala in!

Boken släpps den 8 oktober och går redan att föhandsbeställa. 

Foto: Ulf Huett

Läs mer:

Paulina Draganja
 Foto: ULFHUETT

Förvaringsexpertens bästa tips för ordning i köket 

Hur inreder man när man flyttar ihop? Här är svaren! 

Så inreder du en lättstädad hall – våra bästa tips! 

Annons
Publicerat 26 september 2019