Inred din walk in closet – 17 detaljer som lyfter intrycket

Den rymliga walk in closet-garderoben behöver inredas precis som alla andra rum i hemmet. Här är knepen och shoppingtipsen som lyfter intrycket och gör den till favoritplatsen i hemmet.

Annons

En walk in closet är en dröm för många och när man väl har en gäller det att göra den precis så fin och praktisk som man alltid velat ha den. En garderob kräver också sin inredning – särskilt om du inte har öppen förvaring och det första intrycket mest består av monokroma skåpdörrar.

Här listar vi knepen och shoppingtipsen som lyfter intrycket i den stora garderoben – och gör det lite härligare att klä på sig på morgonen:

Inred med mattor

Att sätta in en heltäckningsmatta är ett populärt och snyggt val och det behöver inte vara svårt heller. Är din walk in closet något mindre kan det fungera med en vanlig matta som du själv anpassar med hjälp av en mattkniv.

Men stanna inte bara vid heltäckningsmattan. Lager-på-lager-styling är snyggt även i garderoben och genom att addera en fårfäll på golvet, pallen eller bänken får du ett mysigt och mjukt helhetsintryck.

1. Lammskinn, Karlsbergs gård

Vitt svenskt lammskinn från Karlsbergs gård
 

Oklippt, svenskt lammskinn med fluffig vit päls. Lammskinnet har beretts utan krom. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

2. Grått fårskinn, Shepherd

Grå fårfäll från Shepherd
 

Grå fluffig fårfäll från svenska Shepherd. Fin på golvet, puffen eller bänken i den stora garderoben. Finns att köpa här (reklamlänk).

Addera en sittplats

En sittplats är både snygg och praktisk i den större garderoben, särskilt om du gillar att omsorgsfullt välja kläder. Sittpuffen har blivit en favorit hemma hos många och den är precis lika snygg i vardagsrummet som den är i en walk in closet.

3. Stilla puff, AYTM

Stilla sittpuff från AYTM
 

Elegant droppformad sittpuff i sammet. Här i färgen bordeaux, finns även i svart, gult, rosa och grönt. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

4. Sittpall, Åhléns

Sittpall med fuskpäls från Åhléns
 

Sittpall med sits i fluffig fuskpäls och guldfärgade ben i metall. Finns att köpa här (reklamlänk).

Glöm inte speglarna

Du har antagligen redan en helkroppsspegel i din walk in closet, men det betyder inte att du inte kan dekorera med speglar. Kombinera den stora spegeln med ytterligare en liten spegel. Den mindre, mer dekorativa spegeln fungerar som en lyxig och personlig inredningsdetalj.

5. Perho spegel, Klong

Spegeln Perho från Klong
 

Dekorativ liten spegel med två löv i spegelglas, formgiven av Katriina Nuutinen för Klong. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

6. Drip spegel, Louise Roe

Drip spegel från Louise Roe
 

Den här spegeln ger ett grafiskt intryck till rummet och kommer fånga allas blickar. Finns att köpa här (reklamlänk).

Byt ut knopparna

Har du en byrå eller ett par garderobsdörrar med knoppar som inte känns som din stil, men som åkte upp eftersom de ingick i paketet? De flesta knoppar och handtag går att byta ut både enkelt och förmånligt. Sätt din personliga prägel på garderoben genom att välja färg, form eller mönster som sticker ut.

Annons

7. Trunk-handtag, Superfront

Handtag i läder från Superfront
 

Trunk-handtaget är ett handtag i läder med nitar i mässing, koppar, svart eller krom. Handtaget är gjort i obehandlat, vegetabiliskt läder och finns i flera utföranden. Finns att köpa här.

8. Knoppar, Zara Home

Knoppar i form av snäcka från Zara Home
 

Guldfärgade metallknoppar med formen av en snäcka. Finns att köpa här.

Annons

Lägg till några krokar

Praktiskt, flexibelt och snygg variation. Sätt upp några krokar på den tomma väggen för att dels dekorera den och dels få mer förvaring i garderoben.

9. The Dots, Muuto

Dots krokar i mässing från Muuto
 

Sätt guldkant på din walk in closet med de här mässingsfärgade krokarna från Muuto. Krokarna kommer i ett set om fem med varierande storlekar som du kan hänga upp precis hur du vill. Finns att köpa här (reklamlänk).

10. Rund hängare, Ferm Living

Brass hängare från Ferm Living
 

Inte förtjust i krokar? Den här runda hängaren blir ett snyggt alternativ och passar för såväl slipsar och scarfar som för handdukar. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

Visa upp småförvaringen

Glöm inte småförvaringen när du inreder din walk in closet. Mindre saker som bälten, slipsar, scarfar och dylikt behöver också få sin egen plats. Förvaringsaskar är ett snyggt val för de mindre accessoarerna. De finns i flera olika stilar och kan bidra med en snygg färgklick om de ställs fram ovanpå byrån.

11. Förvaringslådor i mocka, House Doctor

Förvaringslådor i mocka från House Doctor
 

Det här setet om två förvaringslådor i färgen curry blir en härlig färgklick i hemmet. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

12. Restore förvaringskorg, Muuto

Grå Restore förvaringskorg från Muuto
 

Stilren förvaringskorg tillverkad av återvunna PET-flaskor. Finns i flera färger och storlekar. Finns att köpa här (reklamlänk).

Toppa med inredningsdetaljer

Det är precis samma detaljer som ger den sista finishen till din walk in closet som i resten av hemmet. Detaljer som tavlor och växter ger liv och personlighet åt inredningen. Ifall du inte har gröna fingrar kan du satsa på enkla kvistar som står sig eller trendiga konstgjorda växter.

Annons

13. Vas, H&M Home

räfflad vas från H&M Home
 

Stor cylinderformad vas som är fin med några enkla kvistar i. Vasen har en räfflad yta och är gjord i gråtonat glas. Finns att köpa här (reklamlänk).

14. Poster, Agathe Sorlet/Tictail

Poster från Agathe Sorlet på Tictail.com
 

Ge din walk in closet en färgklick och ge dig själv lite kärlek med den här fina postern från konstnären Agathe Sorlet. Finns att köpa här.

Annons

Förvara smycken snyggt

Ta hand om dina smycken och förvara dem snyggt i ett eget smyckeskrin – som dessutom blir en fin inredningsdetalj. På så vis vet du alltid var du har dem samtidigt som du skyddar dem från fukt och slitage när du inte använder dem. Du kan även välja att förvara dina favoriter på ett fat eller en bricka för att göra själva smyckena till en inredningsdetalj i din walk in closet.

15. Gutta smyckeskrin, AYTM

Stilrent rosa smyckeskrin från AYTM
 

Stilrent smyckeskrin med lock i spegelglas och insida klädd i sammet. Finns i rosa och i svart samt i två olika storlekar. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

16. Kaleido bricka, Hay

Mörkgrön bricka Kaleido från Hay
 

För dig som vill visa upp dina smycken – välj en bricka i en fin färg som kompletterar dem. Den här stilrena brickan med formen av en hexagon finns i både mörkgrönt och grått. Finns att köpa här (reklamlänk).

Dekorera med en provdocka

Den klassiska provdockan är en rolig och snygg detalj i den stora garderoben. Klä upp din provdocka i din vackraste klänning, färgmatcha garderoben eller byt enligt säsong – det är bara fantasin som sätter gränser och den kommer garanterat att bli blickfångaren i garderoben.

Annons

Provdocka chic, Ellos Home

Svart provdocka till en walk in closet
 

Reglerbar provdocka gjord i trä och mdf med klädsel i plysch av bomull. Provdockan finns även i ljusrosa. Finns att köpa här (reklamlänk).

Foto högst upp: Foto: Anders Bergstedt Styling: Team Sarah Widman för Alvhem/mäklare: Sofia Vansvik

Läs mer:

Så gör du en liten garderob lyxigare – 8 knep

Maximera förvaringen – 5 smarta tips för garderoben

Skapa en inspirerande garderob – 11 snygga tips

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Publicerat 06 december 2018
Annons