Annons

Annons

Så lyckas du hålla balkongväxterna vid liv


Så lyckas du hålla balkongväxterna vid liv

Ingen balkong är komplett utan växter, men det är inte alltid helt lätt att lyckas. Som tur är finns det några enkla knep som gör det möjligt.

Inredningen spelar visserligen stor roll när det kommer till balkongen, men det är trots allt detaljerna – i form av växter – som gör skillnaden.

En prunkande grön balkong ger ett ombonat, somrigt och härligt intryck och man kan nästan inte få för mycket.

Annons

Ett tips är att mixa blommande varianter med ätbara växter och tjusiga bladverk. Och du behöver inte ens så dem själv, det går lika bra att köpa färdiga från blomsterbutiken.

Att sedan hålla dem vid liv är en annan femma, men det finns knep för att lyckas. Vi har pratat med Jacob Nilsson, växtexpert och butikschef på Blomsterlandet City som här ger sina bästa tips.

Bild på frodig balkong med växter och krukor.

Foto: Ikea / Shutterstock

Så lyckas du med balkongväxterna:

1. Välj stora krukor

– Använd så stora kärl och krukor som möjligt. Visst går det jättebra att ha pelargoner och smultron i balkonglådor, men resultatet blir alltid bättre ju större och djupare krukorna är. Det blir allt vanligare att använda pallkragar även på balkongen.

2. Bra jord är A och O

– Plantera i bra jord. Köp inte den billigaste sorten, you get what you pay for. I många av de billigaste jordarna är det lite väl hög torvhalt. Välj gärna en kravmärkt jord som är bra.

3. Glöm inte näringen

– Ge näring. De flesta balkongkärl är rätt små och näringen förbrukas i och med att växterna blommar och skördas mycket. Den näring som finns i jorden du köper räcker oftast bara några veckor. Det finns näringslösningar som man vattnar på och även varianter du blandar direkt i jorden.

Läs också: 

Så planterar du om dina krukväxter – steg för steg

5 enkla sätt att väcka liv i ledsna krukväxter

Växterna som gör sommarbalkongen till en blomstrande berså

Gilla Residence på Facebook
(0)
(0)


AnnonsLaddar