Annons

Annons

Granit i exklusivt samarbete med konstnären Emilia IlkeSugen på en kalender utöver det vanliga? Granit har i samarbete med konstnären Emilia Ilke tagit fram en kalender där man efter månadens slut kan riva av bilden och rama in den som konstverk. 

Inredningsbutiken Granit släpper en kalenderkollektion tillsammans med den uppskattade konstnären Emilia Ilke. För Ilke har det varit viktigt att produkten ska vara något som inte bara slängs bort och därför är varje sida i kalendern perforerad, så när månaden är över ska kan man kunna riva loss bilden och rama in den som ett konstverk.

Annons

Gemensamt för alla motiven är inspirationen från bruksföremål och keramik.

Gilla Residence på Facebook

– Jag arbetar uteslutande analogt och hands on, klipper och målar och tycker själva hantverket är det roliga. Jag har tagit mig an uppdraget genom att sprida ut hundratals klippta former  över golv och väggar och har sedan flyttat omkring allt tills de hittat sin plats. Måleri, design och installation har kommit att bli huvudkomponenter i mitt arbete. Jag vill vidga rummet, arbeta utanför tavelduk och ateljéplats, säger Emilia i ett pressmeddelande.

Läs mer: 7 snygga favoriter ur Granits höstkollektion

granit

Läs mer: Elisabeth Dunker formger exklusiv barnkollektion för Granit

(87)
(0)


AnnonsLaddar