Annons

Annons

Hanna listar: Veckans 12 främsta inredningsnyheterHemma hos Kinfolk, världens mäktigaste producent och Stockholms vackraste galleri. Residence chefredaktör Hanna Nova summerar veckan som gått i tolv punkter. 

1. Porträtt

cfhill

watkins

Stockholms vackraste galleri CFHill, på Norrlandsgatan 24, visar just nu utställningen Portraits, med målade krukor, krus och fat av illustratören Liselotte Watkins. Not to be missed. Ett större reportage om galleriet kan ni läsa i Residence framöver.

2. My Residence

Annons

Nu är nästan alla hem utvalda och fotograferade inför vårt näst bookazine My Residence. Som ni vet är det en ”best of” av de vackraste hemmen vi visat under det gångna året, men vi producerar även nytt material, däribland visar vi Kinfolk-grundaren Nathan Williams hem för första gången. My Residence är Aller medias första tidning på engelska som dessutom säljs internationellt – den är även team Residence lilla hjärtebarn.

3. Heta listan

designstudio

Bilder från förra årets utställning med Note Design Studios i samarbete med ArkDes och Lotta Agaton. Utställningen är en årlig utställning tillsammans med Årets designer, en utmärkelse Residence delar ut i slutet av varje år på Residence Stora Formpris.

I dagarna kom Dezeens hotlist 400 med de hetaste internationella namnen inom design och arkitektur – den kan liknas vid en maktlista inom branschen. Ikea, som vi utnämnde till årets producent i senaste formpriset, rankades som den viktigaste producenten i världen. Svenska Note design studio, som fick utmärkelsen årets designer av oss, hamnade på nummer 21. Listan är ej utsedd av en jury utan baseras på hur mycket läsare har integrerat med olika artiklar. Läs mer här.

4. Finskt

marimekko

Marimekko, Lotta Agaton och Carina Seth Anderson är en bra kombination – bildsviten för Carinas nya produkter för Marimekko är fantastisk.

5. Montana

Montana_Hall_

Montanas nya kollektion är ett spännande tillskott av moduler som hjälper oss att hålla ordning och reda i hallen.

6. Ljuspunkt

nordisktljus

Nordiska museets stora utställning Nordiskt ljus utforskar ljusets betydelse, från eldstad till tidernas mest ikoniska lampor. Under ett år anordnas aktiviteter och föreläsningar på temat ljus – på onsdag är det nattöppet och kvällsföreläsningen handlar om hur ljus påverkar sömnen. Utställningen är utformad av Note design studio.

7. Krukkonst

skultuna

I dagarna bjöd Skultuna på en liten förhandsvisning på Instagram av sin nya kruka, ett samarbete med smyckesdesignern Maria Nilsdotter. Lanseras innan jul.

8. Shopping

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Veckans finaste butiksöppning stod Céline för, som slog upp portarna på Mäster Samuelsgatan 5 i Stockholm. Läs mer här.

9. Julklappstips

granit

Granit har i samarbete med konstnären Emilia Ilke tagit fram en kalender där man efter månadens slut kan riva av bilden och rama in den som konstverk. ”Repetition är min meditation. Jag måste producera för att känna mig nyttig, för att berättiga min existens”, skriver Emilia om samarbetet.

10. Advent

stelton

grafitgra

Julen närmar sig med stora steg, och med den lanseringen av nya adventsljusstakar. Bland nyheterna finns bland annat Steltons Advent candle holder och Grafitgrå adventljusstake.

11. Juldryck

glogg

gloggny

glogg

Glöggsäsongen inleds med en fin bildserie av Lotta Agaton och Pia Ulin för Blossa, som nytt för i år storsatsar på en alkoholfri ”hantverksglögg”.

12. Ny kollega

ulrikarandelwebb

Vill också passa på att hälsa vår nya bloggare Ulrika som driver Seventeendoors, välkommen till oss. Vi är glada att ha dig hos oss!

Läs mer: 

Här är de hetaste svenskarna i designbranschen

Hanna listar: Veckans 12 främsta inredningsnyheter

Michelle listar: Snyggaste inredningsdetaljerna i vinter

(116)
(0)


AnnonsLaddar