En helg med Kings modechef: "Långt från en finsmakare"

Varje vecka delar en intressant person med sig av sitt veckoslut för Residence. Denna fredag möter vi Claes Juhlin, modechef på King.

Annons

Vad ska du göra i helgen?

Jag ska åka till min familjs sommarställe en bit utanför Eskilstuna. Det är en liten oas från 30-talet i nationalromantisk stil. Om vädret tillåter så blir det mycket bad och grillning. Det är bara en dryg timme från Stockholm, men en helt annan värld.

Hur ser den bästa helgen ut för dig?

Väldigt enkel och lågmäld. Det bästa jag vet är att bara vara hemma, laga mat och läsa böcker. Detta intresse delar jag med min sambo, vilket gör att det nu svämmar över av böcker i varje lite vrå i lägenheten. Jag gillar konstnärsbiografier och har alltid minst två på gång samtidigt. Jag måste även slå ett slag för Donna Tartts ”The Goldfinch”! En roman som jag avfärdade tidigt bara för att den var så populär. Jag är strax igenom den nästan 800 sidor långa originalversionen och det är ett litterärt mästerverk.

Aktivitet eller chilla?

Chilla nio helger av tio. Den tionde så går jag ut och äter middag med någon vän, kommer hem 04.00 på morgonen och mår sedan dåligt tills helgen efter.

Annons

Vin eller öl?

Jag dricker gärna båda, men är väldigt långt från en finsmakare. När det kommer till vin så går jag till åtminstone 50 procent på hur etiketten ser ut. En riktigt snygg etikett är enligt mig helt avgörande för smakupplevelsen.

Drömgrej du velat göra länge?

Jag har en massa weekendresmål som jag skulle vilja genomföra men som aldrig blir av. Åka till Basel och besöka gallerier, museer och inte minst Fondation Beyeler är ett exempel. Staden Arles i Provence är ett annat.

Vad står på helglistan som aldrig blir av?

Saker som ska fixas i hemmet. Sätta upp en handduksstång i badrummet. Byta tyg på sitsen på några gamla stolar. Mäta och beställa hyllor till hallen… Listan kan göras väldigt lång.

Hemma hos Claes hittar vi kök och vardagsrum i en öppen planlösning med ett stort fönster i ena änden och sovrum med balkong mot gården.  

Någon rutin du inte kan vara utan?

Jag uppskattar verkligen att springa ett kort varv runt Djurgården några morgnar i veckan.

Annons

Vilken är din senast spelade låt på Spotify?

Jag har i flera månaders tid varit helt besatt av ett album från -89 som heter ”Hats” av ett skotskt band som heter The Blue Nile. Dessvärre är det musik som passar allra bäst till grå himmel och regn som piskar mot fönstren.

Vilken är den senaste Instagram-bilden du la ut?

När jag skrev detta så var den senaste posten en bild från ett väldigt spektakulärt hem i London, inrett av fransmannen, tillika min idol, Jacques Grange.

Vad lägger du mest pengar på?

Inredning och resor. Även om jag på senare tid faktiskt köpt några kostymer och ett antal par fina skor.

 

Var tar du helst en drink/ kaffe/juice?

Drink tar jag på Teaterbaren (alltså den på Nybrogatan 3), kaffe på Sempre och juice dricker jag väldigt sällan.

Annons

Hur ser en perfekt lördagskväll ut?

Jag älskar ju som sagt att bara vara hemma och ta det lugnt, men om jag nu ska ut och röra på mig så brukar kvällen inledas med att jag bjuder hem några kompisar på skvaller, snacks och något att dricka. Till detta har jag lärt mig att man behöver avsätta åtminstone tre timmar. När tiden är inne så promenerar vi från mig ner till någon mysig restaurang där vi äter en lite senare middag. Ja, och sen kommer jag som sagt hem vid 04:00…

Var och vad äter du till söndagsmiddag?

Det blir nästan alltid hämtmat från en närliggande indisk restaurang. Jättegott och mysigt att trycka i sig framför TV:n.

Har du någon favoritserie?

På senare tid har jag lagt tid på utmärkta serier som ”Big Little Lies” och ”The Night Of”. Annars är mitt absoluta favoritprogram BBCs ”Fake or Fortune?”.

Hur ser det ut hemma hos dig?

Jag har försökt att återskapa någon form av fransk 30-tals känsla med skandinaviska möbler från ungefär samma tid. Svårt att förklara. Är man genuint intresserad av detta så rekommenderar jag läsaren att följa mig på Instagram. Jag har lagt upp en massa bilder (kanske lite för många) på mitt hem de senaste 18 månaderna.

 

Designer som aldrig gör dig besviken?

Talar vi nutid så finns det dessvärre ingen sådan. Rent historiskt så är min absoluta favoritdesigner alla kategorier den franska möbelformgivaren Jean-Michel Frank. När det kommer till mode så finns det ingen lika självklar. Ska jag nämna någon så får det bli Yves Saint Laurent, men observera att det är personen, inte varumärket, som fascinerar mig.

Annons

Mest inspirerande stad, varför?

Ju äldre jag blir, ju mer älskar jag London. Både enkelt att ta sig till och befinna sig i. Artiga människor, trevliga restauranger, maffig arkitektur, mycket konst, fina skobutiker…

Vem vill du ska vara med i nästa veckas intervju?

Jag skulle väldigt gärna vilja veta vad Sveriges bästa inredare Daniel Östman gör på helgen!

Läs också:

En helg med Emma Unckel: ”Jag älskar pampiga hotellbarer”

En helg med Amelia Widell: ”Det är overload av sammet just nu”

En helg med Daniela Upmark: ”Lägenheten blir aldrig klar”

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Publicerat 26 maj 2017
Annons