henrietta fromholtz funkislägenhet

Kika in i Henrietta Fromholtz lyxigt renoverade lägenhet – se bilderna!

Halvetage, exklusiva materialval och fantastiskt ljusinsläpp. Kika in i Henrietta Fromholtz nyrenoverade lägenhet i Stockholm.
– När jag renoverar går jag alltid efter att ”wow” ska vara det jag känner varje dag när jag kliver runt i mitt hem, säger Henrietta.

Annons

Entreprenören och ELLE-profilen Henrietta Fromholtz köpte en lägenhet i centrala Stockholm förra året. Sedan dess har hon och partnern Johan visat upp renoveringen på sociala medier – en renovering som nu är klar.

– När jag inreder eller som nu renoverar går jag alltid efter att ”WOW” ska vara det jag känner varje dag när jag kliver runt i mitt hem, säger Henrietta.

Kika in i Henrietta Fromholtz lyxigt renoverade lägenhet
Kika in i Henrietta Fromholtz lyxigt renoverade lägenhet
1:9
Annons

Arkitektritad lägenhet med halvetage

Lägenheten är en arkitektritad trerumslägenhet mellan Vasastan och Östermalm i Stockholm. Henriettas favoritplats i hemmet är vardagsrummet, en trappa upp, där takhöjden är slående.

Funkislägenhet inspiration
 
Henrietta Fromholtz vardagsrum
 
Annons

– Det allra bästa är eftermiddagsfikat i vardagsrummet med den enorma takhöjden där himmel möter himmel. Jag kan inte få nog av taket och NEMO Lightning lampan som skapar sådan inside-out feeling, säger hon.

Halvetage inspiration
 

En röd tråd genom hela bostaden

Under renoveringen valde paret att ha 60-tal, Toteme, funktion, Ray Kappe och stort badrum som ledande inspirationsord – något som nu speglar av sig genom hela bostaden.

Henrietta Fromholtz kök
 
Annons
funkislägenhet inspiration garderob
 
Henrietta Fromholtz sovrum
 
Annons

– Jag är mest nöjd med att vi fick till en röd tråd skulle jag ändå säga. Det känns som det mest nervösa momentet under planeringsstadiet. Vi tog hjälp av Christopher Liffner aka Bucca Studios för att få ihop det och gav han inspirationen: "Ray Kappe” ”60-tal” ”Toteme” ”funktion” och ”stort badrum”. Vi fick till det!

Kök henrietta Fromholtz
 

En annan sak hon är riktigt nöjd med är valet av material.

– Men om jag får välja en enda grej: Att vi gick all in på träfaner genom hela kök- och vardagsrum, och in i badrummet. Det ger hela lägenheten ett stort wow,.

Annons
renovering funkislägenhet
 
henrietta fromholtz badrum
 

Nu har paret lagt ut lägenheten till försäljning via mäklarfirman Sjöman Frisk.

Annons

– Vi kanske inte flyttar, men just nu befinner vi oss utomlands för ett tag och har ett nytt projekt på G som vore kul att förverkliga. Det här med renovering, funkis och förvandling har gett mig en oerhörd mersmak på skapande, säger hon om försäljningen.

Ålstensvillan har totalrenoverats – kika in i en funkisdröm med extra allt
Ålstensvillan har totalrenoverats – kika in i en funkisdröm med extra allt
1:40

Ni hittar hittar annonsen här.

Publicerat 09 mars 2022
Annons