Icons chefredaktör säljer sin stilrena lägenhet på söder – kika in

Trendsäker, välplanerad och stilren. Nu ligger Peter Smirnakos lägenhet ute till försäljning – och det är en riktig söderdröm.

Annons

Precis intill Nytorget på Södermalm ligger den här trendiga och stilrent inredda lägenheten, som nu säljs av Icons chefredaktör Peter Smirnakos, som bor där med sin familj.

Härligt ljusinsläpp, genomtänkta ytor och exklusiva materialval går som en röd tråd genom de 90 kvadratmetrarna som utgör bostaden på Södermannagatan. Eller vad sägs om en generös takhöjd, fiskbensparkett av ek, stora spröjsade fönster och spegeldörrar?

Foto: Nick Neo för Innerstadsspecialisten/mäklare: Charlotta Larsson

 
 
Annons

Det stora köket består av smakfullt grå snickerier, rostfria vitvaror och en centralt placerad köksö med skiva av Carraramarmor, precis som bänkskivan, vilket som binder ihop helheten.

 

Få vägghängda skåp och öppna hyllplan framhäver den stilrena kakelväggen och detaljerna i mörkt trä skapar en tidlös känsla.

Annons
 

Även vardagsrummet kännetecknas av den öppna, ljusa känslan och inredningen går i naturnära toner, som gör att detaljerna framhävs och får ta plats.

Den asymmetriskt utformade tavelväggen och den öppna bokhyllan ger sällskapsytan en personlig prägel och de olika trämaterialen skänker värme till inredningen.

 
 
Annons
 

Sovrummet är klassiskt och avskalat och går i svart, vitt och gråskala med enstaka färgklickar som piggar upp.

Annons
 
 

Mer information och fler bilder på bostaden hittar du här.

Läs också: 

De lämnade stan för lantlivet på Österlen – besök deras hus i helgen

Spana in tv-profilens klimatsmarta hus vid vackra Oslofjorden

Kika in i stjärnarkitektens funkislya på Kungsholmen

Annons