Kika in i Josefin Nilssons forna hem – såldes fyra år efter hennes död

Artisten Josefin Nilssons tidigare hem på Gotland är till salu. Fyra år efter den folkkära stjärnans bortgång kunde man köpa huset där hon tillbringat delar av sin uppväxt, en villa från 1880-talet i När.

Annons
TV: Kändishemmen som Residences läsare gillar mest
TV: Kändishemmen som Residences läsare gillar mest
1:22

I oktober 2020 lades huset ut till försäljning och man kunde då köpa huset där Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson växte upp.

Gotlandshus trädgård
 

1800-talsvillan i När på Gotland, som låg ute till försäljning för 1 850 000 kronor, såldes av Josefin Nilssons pappa, Allan Nilsson. Allan Nilsson och hustrun Doris köpte huset tillsammans för 30 år sedan, och Josefin Nilsson tillbringade delar av sin tonår i huset. Efter att makan gått bort har Allan Nilsson flyttat från huset. Det var alltså dags för en annan familj att ta över huset.

Annons

– Det är inte Josas barndomshem men hon har bott där, säger mäklaren Sofia Erlandsdotter Dinneny till Leva och Bo.

Arbetsrum Gotlandshus
 

– Nu är det ingen som bott i huset på ett tag och det känns roligt att det nu ska få en ny ägare, som förhoppningsvis kommer att vårda det väl. Samtidigt är det med stor vördnad vi förmedlar det då vi vet att huset betyder mycket för ägarna.

Josefin Nilssons förflutna gör sig påmint i huset

 

Hos mäklaren Home by Dean finns mängder av bilder från det gula huset, med många originaldetaljer från 1880-talet då det byggdes. Huset är 166 kvadratmeter stort och består av nio rum. Det finns en del moderniteter, som dragen fiberkabel och ett modernt uppvärmningssystem – men den nya ägaren får göra sig redo att renovera huset både på ut- och insidan. Att Josefin Nilsson har ett förflutet i huset gör sig påmint när en bild på henne hänger på väggen i köket, och en gammal guldskiva hänger i ett annat rum.

Annons
 

Huset kommer också med en stor trädgård på 7830 kvadratmeter, där det finns äppelträd samt hallon- och björnbärsbuskar. Mellan 1930 och 1960 fungerade huset som postkontor, innan det byggdes om till ett hus att bo i.

Läs mer:

Kika in i den moderna släktgården på Gotland

Kika in i Ernst Billgrens lantliga sommarhus

Publicerat 15 oktober 2020
Annons