Kika in i Acne-grundaren Tomas Skogings sommarhus – se bilderna

Lantlig idyll, lekfull inredning och bevarade originaldetaljer. Nu kan Acne-grundaren Tomas Skogings vackra sommarhus bli ditt!

Annons

För 26 år sedan grundade Tomas Skoging Acne tillsammans med Jonny Johansson, Mats Johansson och Jesper Kouthoofd. Vi kikar in i hans fantastiska sommarställe i Stockholms skärgård, som nu är till salu!

Video: Se skärgårdsvillan i Stockholms skärgård
Video: Se skärgårdsvillan i Stockholms skärgård
0:56

Acne-grundarens sommarhus – med anor från 1700-talet

Huset är beläget på Blidö – som brukar kallas för “Ön i solen”. Och smeknamnet håller minsann vad det lovar! På pittoreska Blidö kyrkallé 5 ligger den soldränkta tomten, där ljuset flödar över grönskan från morgon till kväll. Bara ett stenkast bort gnistrar vattnet på båda sidor.

 

På den nästan 3000 kvadratmeter stora gården finns en lada, ett förråd och två små gästhus. Ett av gästhusen är från 1700-talet och ryktas vara en av de äldsta byggnaderna på hela ön, medan det större boningshuset också sitter på en rik historia. Det sägs ha haft många funktioner de senaste hundra åren – dels har det använts som handelshus, dels som bageri och dels som kafé.

Annons
 

De senaste 15 åren har det varit Tomas Skoging och hans familjs älskade sommarhus, som han varsamt renoverat till den lekfulla charm vi ser i dag.

«Det är ett själfullt hus med anor från 1700-talet och det är huset som fått ’bestämma' när jag renoverat det genom åren», säger Tomas.

Titta in i Tomas Skogings magiska sommarhus

Huset är i två plan, med en boyta om 150 kvadratmeter. Den mäktiga fasaden är vackert målad i linoljefärg, med rödmålade fönster och dörrar medan taket är i Villa Villekulla-stuk, med sin turkosa falsade plåt.

 

Insidan är lika vacker som utsidan. Här kombineras gammalt och rustikt med nytt och modernt i en salig blandning – vilket skapar ett unikt och atmosfäriskt hem.

Annons
 
 

Skärgårdspärlan är såväl snygg och stilfull som rolig och galen, med dess designprylar, vintagemöbler och tokiga detaljer. Samtidigt har många originaldetaljer, såsom tapeter, trägolv och kakelugnar, bevarats och frambringar en känsla av husets historia och ombonade värme.

 
 
 
Annons

Till den som faller för Tomas magiskt inredda sommarstuga har vi goda nyheter; huset säljs nämligen möblerat, med vissa undantag.

Ett sommarparadis för familj och vänner

«Huset är stort och rymligt och omfamnar med lätthet mycket folk. Här har har vi spenderat våra somrar och vänner har hälsat på. Vi har haft stora midsommarfester och kräftskivor varje år», berättar Tomas och fortsätter:

 
 
Annons

«Men nu är tiden kommen för en ny familj att njuta på Blidö och ge huset den kärlek och glädje det behöver, då jag spenderar allt större delar av sommaren i Norrland med flugfiskespöt i handen».

 
 

Blidö kyrkallé 5 ligger ute till försäljning för 6 900 000 kronor och förmedlas av Frida Orre på Sjönära Fastigheter. Läs mer om objektet här!

Se också: Höstens stora inredningstrender
Se också: Höstens stora inredningstrender
0:44
Annons