Annons

Annons

Idyllen i Skottland till salu – nu kan du köpa en hel byPå jakt efter ett sjönära sommarställe utomlands? Nu kan drömmen bli sann i Skottland där en hel by är ute till försäljning.

Det finns en hel del att älska när det kommer till Skottland – eller vad sägs om häftiga landskap, medeltida slott, kläder i tweed och skotsk whisky? Nu kan du dessutom köpa en liten bit av den skotska idyllen. En hel by är till salu på Isle of Skye till den som har 1,6 miljoner dollar över.

Annons

Den lilla byn Mary’s Cottages består av fyra stentorp med halmtak och ett modernt stenhus med fem rum. Alla hus har värme och hyrs i dagsläget ut till turister som besöker området. Byn är granne med den något större orten Elgol där omkring 150 personer bor.

Gilla Residence på Facebook

Den pittoreska byn Mary’s Cottages har utsikt över sjön Loch Coruisk där en mytomspunnen vattenhäst, i Skottland kallad ”Kelpie”, sägs bo. I området finns även småbåtshamnar och vacker natur.

Byn marknadsförs som en ”lifestyle business” för en företagarfamilj som vill leva Highland-drömmen. Trots att byn ligger avskilt blir det inte helt ensamt, vattnen i området besöks nämligen flitigt av delfiner, uttrar och örnar.

Läs också:

Englands minsta slott till salu – och det är en dröm att inreda

Italien ger bort över 100 slott – gratis 

Bostadssajten tävlar ut ett förstahandskontrakt i Stockholm

Källa: Cntraveler Foto: Strutt & Parker

(23)
(0)


AnnonsLaddar