Annons

Annons

Imke Janoschek: 7 stora inredningslögner


Imke Janoschek: 7 stora inredningslögner

Ok, vi är så klart skyldiga. I den stylade inredningsvärlden vi jobbar med, finns det ett antal vedertagna bildlögner, en stylistsanning vi alla har kommit överens om. Det är en standard som är helt ouppnåelig i det verkliga livet.

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här

1. Den vita soffan

Styling Annaleena Leino-Karlsson.

Jag har själv haft den, den vita soffan, köpt på 00-talet i en lite dyrare inredningsaffär.

”Vitt tyg blir bäst, bara dra av och slänga in i tvätten, perfekt när man har småbarn”, sa den smarta expediten med liten sidosnegling på min tjocka gravidmage.

Annons

”Bara dra av och slänga i tvätten”. Alla de som har haft en soffa med avtagbart överdrag vet att detta ”bara dra av”  innebär en närkamp med minst 8–10 tjocka otympliga kuddar, stumma tyger och  obarmhärtigt fastkilade blixtlås, avbrutna naglar, u-formad böjda lager skumgummi osv. För att sedan efter evighetstvätt DRA PÅ skiten igen. Ett företag som i fallet vår vita soffa bara gick med fyrhandsfattning och någon lagom tjock person som satte sig för att rida på soffkudden för att böja den i rätt form. Slutade alltid med visst bråk och svettig rygg. Reaktionen när dina eller kompisars barn sedan lägger sina ballerina-kex på rad i den just nytvättade vita soffan, blir, ja, lagom balanserad. I synnerhet när kompisarnas mamma sedan påpekar, ”varför får gubbis inte lägga sina kex i soffan, han tycker ju att det är såååå mysigt? Det är väl bara att tvätta sedan? Det här är ju AVTAGBART? Varför har du en vit soffa egentligen?”

Ändå sugen på en vit soffa? Kolla in den här. (reklamlänk via Apprl)

2. Den ytsmarta hallen …

Foto Idha Lindag.

….som används för en (1) snajdig vinterrock och ett par skor. Otaliga är reportagen där en klanderfritt planerad hall inretts med ett par tomma klädhängare, och ett skoställ på vilken det står ett par snygga stövlar i ensam majestät. Ingen hall ser ju ut på detta sättet. I alla fall inte i Sverige på vinterhalvåret, då det i en genomsnittlig barnfamilj finns fyra par vardagsskor per familjemedlem och lika många ytterplagg, plus alla accessoarer, vantar, sjalar, HJÄLMAR (en hjälm per sport, som ni vet) och så vidare i all oändlighet. En krok som det inte hänger någonting på har heller aldrig funnits i en svensk hall. På varje krok hänger det nämligen tre bomullsväskor, en hjälm och tre sjalar. Minst. Alltid.

Behöver du en avlastningshylla till hallen? Kolla in den här.  (reklamlänk via Apprl)

3. Färska kryddor i köket

Styling Gill Renlund, foto Johan Sellén.

”Fräscha till med  färska kryddor som ökar aptiten och matlusten”. Alla vi som har köpt färska, fräscha kryddor i snabbköpet vet att de överlever ungefär maximalt 8 timmar i inomhusmiljö för att sedan blir till väldigt ofräscha kryddor. Och vem har plats för ett halvt växthus på köksbänken plus extra lampa för att hålla kryddorna på glatt humör?

Behöver du ändå en snygg kruka till örterna? Kolla in den här. (reklamlänk via Apprl)

 4. Badrummet utan tandborstar

Styling Pella Hedeby, foto Kristofer Johnsson.

Jo, tandborstar är fula. Men de behövs. Och om man har dem i ett skåp, finns ju mögelrisk. Så ett badrum utan tandborste är en sällsynt grej. Lustigt nog är badrum utan tandborstar klart överrepresenterade i alla tidningar och på sajterna.

Behöver du en ny tandsborsthållare? Spana in den här.  (reklamlänk via Apprl)

5. Badrummet med bara dyr tvål

Styling Gill Renlund, foto Johan Sellén.

Badrummet med bara Aesop-tvål. I de flesta hushåll smusslas Barnängen-shampoot undan till förmån för en antagligen tom Aesop-flaska när det är dags för fotografering.

Vill du ändå ha en ”fin-tvål”? Spana in den här. (reklamlänk via Awin)

6. Kuddbonanzan i sängen

Styling Gill Renlund, foto Johan Sellén.

Vem får plats med två barn, en hund och en partner plus 7 kuddar i en vanlig dubbelsäng? Hallå?

Får du ändå inte nog av kuddar? Kolla in de här. (reklamlänk via Awin)

7. Den jungfruliga tvättstugan

En vanlig tvättstuga används ju för just tvätt. D v s att det ligger smutstvätt framme, tvättmedel, ren tvätt, blöt tvätt, misslyckad tvätt, oklar tvätt osv. I ett inredningsreportage som tar sig hela vägen ner till källaren visas ju då en platsbyggd tvättstuga, helt utan minsta spår av tvätt.

Behöver du en ny tvättkorg? Kolla in den här. (reklamlänk via Apprl)

Läs också:

24 planscher det är hög tid att släppa nu

Henrik Nero: Så stylar du lägenheten inför visning

Stefan Nilsson: 9 av de största trenderna 2018

Gilla Residence på Facebook
(0)
(1)


AnnonsLaddar