Även om våren snart är här är det fortfarande svalt ute och det kan stundtals vara kyligt i hemmet. En pläd värmer i soffan och i fotändan av sängen samtidigt som den är en snygg textildetalj som ger hemmet en uppdatering med sin avvikande struktur eller med en härlig färg som ger vårkänsla.

Här tipsar vi om tio snygga plädar som går att klicka hem just nu:

1. Mohairfilt, Stackelbergs

Mohair pläd från Stackelbergs

Handgjord pläd i mohair med rullade fransar som gjorts enligt gammal hantverkstradition i Sydafrika. Finns i flera färger. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

2. Pläd i ull, Tekla

pläd från tekla

Stilfull filt från danska Tekla i 100 procent ull från Gotland. Här i färgen Hazel Brown, finns i flera färger. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

3. Levelin pläd i linne, Himla

filt från himla

Mjuk pläd i linne som även går att använda som duk på bordet. Här i en härlig ljus, blekgrön nyans, som ger vårkänsla i hemmet, men pläden finns i flera färger. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

4. Tiiliskivi pläd i ull, Marimekko

tiiliskivi pläd från marimekko

Olivgrön pläd i 100 procent ull med tegelstensmönster formgivet av Marimekko-grundaren Armi Ratia. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

5. Arpa pläd i kashmir, Jotex

grå pläd i kashmir från jotex

Stilren pläd i blandning av ull och kashmir med fransar längs med kortsidorna. Här i lätt melerat, ljusgrått utförande, finns i flera färger. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

6. Crinkle pläd, Hay

crinkle pläd från hay

Snygg bomullspläd med blockränder och en skrynklig, mjuk struktur samt korta fransar. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

7. Senzo pläd, Mille Notti

senzo pläd från mille notti

Lyxig stor pläd i mysig mohair med fransar på kortsidorna. Här i färgen Aqua, finns även i off white, grått och gult. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

8. Mellow lin filt, Garbo & Friends

garbo-friends-filt

Snygg filt som även fungerar som överkast från svenska Garbo & Friends. Oeko-Tex-certifierad och tillverkad i linne och bomull. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

9. Filt i ull, Stackelbergs

filt från stackelbergs

Vacker, stor pläd av 80 procent lammull och 20 procent polyamid från Stackelbergs. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

10. Mare pläd, Mille Notti

mare pläd från mille notti

Stentvättad, Oeko-Tex-certifierad bomullspläd med våffelstruktur som är precis lika fin i vår som i sommar. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

Läs mer:

9 snygga designlampor du kan fynda nu

Sängkläder som ger hotellstil i sovrummet – 11 snygga köp 

12 hållbara och snygga köp till badrummet