11 fina bordslampor – som står sig år efter år

Lys upp i mörkret med fler ljuskällor. Bordslampor ger inte bara ljus, utan är även vackra inredningsdetaljer. Vi listar 11 snygga alternativ som håller år ut och år in.

Annons

Visste du att man för en mysig inredning helst ska ha tre till fem ljuskällor per rum? Rätt belysning kan göra stor skillnad, men lamporna i sig är också dekorativa inredningsdetaljer. Särskilt bordslampor finns i flera vackra former och uttryck. Vi har samlat elva favoriter som tack vare sin tidlösa design står sig i hemmet år efter år.

1. JWDA Table lamp, Menu

JWDA bordslampa från Menu
 

Den här minimalistiska bordslampan är designad av Jonas Wagell för Menu. Lampan har en fot i antingen mässing, stål, grått, svart, vit marmor eller bronserad mässing. Kupan som omsluter ljuskällan är gjord i vitt opalglas och ger ett jämnt sken. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

2. Night Owl, Fritz Hansen

Night Owl bordslampa från Fritz Hansen i helsvart
 

Night Owl är en elegant liten bordslampa som formgavs av Nicholai Wiig Hansen för Fritz Hansen år 2016. Skärmen är oval, medan basen är konformad och lampan ger ett varmt sken som är riktat nedåt. Lampan finns i fyra utföranden. Finns att köpa här. (reklamlänk) .

3. Rund bordslampa, Ellos Home

Rund bordslampa i opalglas från Ellos Home
 

Tidlös rund bordslampa i opalglas som passar de flesta inredningsstilar. Lampan blir en dekorativ detalj på hyllan, byrån eller fönsterbrädet. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

4. Panthella mini bordslampa, Louis Poulsen

Gul bordslampa Panthella mini från Louis Poulsen
 

Den här bordslampan blir en tidlös färgklick i inredningen. Panthella Mini formgavs av Verner Panton för Louis Poulsen och finns i många snygga färger. Lampan har tre ljusstyrkor och skärmen har en vit insida som gör att det mjuka ljuset både reflekteras nedåt och ut i rummet. Finns att köpa här. (reklamlänk)

5. Taccia Small bordslampa, Flos

Taccia bordslampa från Flos
 

Den här stilsäkra bordslampan designades av Achille och Pier Giacomo Castiglioni år 1962. Sedan dess har den blivit en storfavorit, både för den moderna designens skull, men även för att den reflekterar ljuset på ett vackert sätt i en stor båge. Skärmen är gjord i transparent glas och foten i aluminium finns i silver, svart, brons och lila. Finns att köpa här.

Annons

6. Leimu bordslampa, Iittala

Bordslampa i grönt tonat glas från Iittala
 

Stilfull bordslampa i grönt, tonat glas. Lampan, som ingår i Iittala-serien Leimu, har formgivits av Magnus Pettersen och finns i grönt, orange och grått glas. Finns att köpa här (reklamlänk).

7. Oscar bordslampa, Watt & Veke

Oscar bordslampa från Watt & Veke
 

Stilren bordslampa med bred fot i ask och rundad kupa i vitt opalglas. Lampan ger ett mjukt, jämnt sken när den är tänd och passar därför i såväl hall som vardagsrum. Lampan finns även i en större storlek. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

8. Kizu bordslampa, New Works

Kizu bordslampa från New Works
 

Den här skulpturala, moderna lampan från New Works är formgiven av Lars Tornøe och ett blickfång i sig. Bordslampan har en elegant fot som finns i antingen vit eller svart marmor. Finns att köpa här.

9. Gräshoppa, Gubi

Gräshoppa bordslampa från Gubi
 

En klassisk bordslampa formgiven av Greta M. Grossman för Gubi. Stativet är framåtböjt och den roterbara skärmen har formen av en kon, vilket riktar ljuset och därför gör lampan lämplig även som en skrivbordslampa. Finns i många olika färger, bland annat i en vacker vinröd nyans och en fin gråblå ton. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

10. Binic bordslampa, Foscarini

Binic bordslampa från Foscarini
 

Liten, lekfull bordslampa formgiven av Ionna Vautrin för Foscarini. Formen har fått sin inspiration från fyrtorn och lampan finns i grått, turkost, gult, rosa, vitt och blått. Finns att köpa här. (reklamlänk)

11. Ava bordslampa, Åhléns

Ava bordslampa från Åhléns
 

Stilren bordslampa i något större storlek med skärm i vit textil och ben i ek. Lampan ger ett mjukt sken när den är tänd. Finns att köpa här (reklamlänk).

Läs mer:

15 populära taklampor som finns i butik just nu

15 snygga golvlampor till hemmets alla rum

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Publicerat 06 december 2019
Annons