Elva inredningsprogram och tv-serier med fokus på inredning

Elva tv-serier med fokus på inredning

Sommaren är en ypperlig tid för att ladda upp med inredningsinspiration. Nedan samlar vi tio inredningsprogram från flera populära streamingtjänster.

Annons
Se odlingstrenderna att ha koll på 2023
Se odlingstrenderna att ha koll på 2023
0:50

Få saker är så avkopplande som att grotta ner sig i en härlig serie – inte minst om serien innehåller en touch av inredning. Vi har dykt ner bland streamingtjänsternas utbud och listar nu ett axplock av inredningsprogram, från maffiga husförvandlingar till spännande designhistoria, värda att spana in. Vilken blir din favorit?

Här samlar vi elva tv-serier med fokus på inredning:

1. Alan och Amandas italienska husdröm (SVT Play)

Sugen på inredningsinspiration från varmare breddgrader? Komikern Alan Carr och mediapersonligheten Amanda Holden tar sig an husrenoveringsprojekt på Sicilien. Flera italienska kommuner säljer fastigheter för så lite som en euro i hopp om att någon ska nappa och restaurera vackra hus. Följ med när duon införskaffar lägenheter och drar igång en minst sagt omfattande renoveringsprocess.

Alan och Amandas italienska husdröm
Alan Carr och Amanda Holden beger sig till Sicilien för att rusta upp gamla, obebodda lägenheter.  Foto: Foto: SVT Play

2. Instant Dream Home (Netflix)

I något nostalgisk, Extreme Makeover: Home Edition-anda samlas en grupp inredare och hantverkare för att förvandla familjers hem. Här har teamet dock endast tolv timmar på sig att utföra en så omfattande renovering som möjligt, från golv till tak. Programleds av Danielle Brooks, välbekant från bland annat Orange Is the New Black.

Annons

3. Hemma hos inredningsarkitekten (SVT Play)

Om du inte redan har sett Hemma hos inredningsarkitekten har du en härlig serie à sex delar att plöja genom. Varje avsnitt dedikeras en svensk inredningsarkitekt och deras inspirerande hemmiljöer, alla i varierande stil med en rejäl dos personlighet. Kika in hos bland annat Beata Heuman och Martin Brudnizki.

Hemma hos inredningsarkitekten Beata Heuman
Färgstarkt och inte minst kreativt hemma hos Beata Heuman, en av inredningsarkitekterna vi får besöka i serien.  Foto: Foto: SVT Play

4. Get organized with The Home Edit (Netflix)

Clea Shearer och Joanna Teplin är experter på att organisera hem. Denna serie bjuder inte bara på funktionella lösningar och smarta hacks, utan också en titt i kändisars hem då varje avsnitt lyfter ett kändishem. Förbered dig för en rundtur hemma hos både Khloé Kardashian och Eva Longoria, samtidigt som vi får skåda inredningsförvandling in action.

Annons

5. Grand Designs (TV4 Play)

Stormförtjust i Grand Designs? Hos TV4 Play hittar du designfavoriten i många tappningar, då inte bara som i flera svenska säsonger utan även olika upplagor. Se när Mark Isitt följer svenska husdrömmar från start till mål, eller ta en titt på andra arkitekturförvandlingar i Storbritannien, Australien och Nya Zeeland.

Grand designs allt om
Arkitekten Hanna Michelsons från Friafolket trähus som har synts i Grand Designs Sverige.  Foto: Foto: Koljern

6. Drömslottet (SVT Play)

Paret Dick och Angel förverkligar sin dröm om boende utomlands när de byter ut sin trerummare i Essex mot ett chateau i Frankrike. Däremot är detta chateau, som så många andra projekt vi ofta får följa i inredningsserier, nedgånget och i stort behov av kärlek. Med en viss deadline i åtanke är den stora frågan om paret får klart slottet i tid.

Annons

7. Abstract: The Art of Design (Netflix)

För alla formgivningsintresserade är den här serien verkligen värd en titt. Abstract: The Art of Design uppmärksammar samtida formgivare inom en stor bredd av områden, från arkitektur till inredningsdesign, och skildrar deras distinkta världar. Kliv in i inspirerande kreativa universum tillhörande bland annat Ilse Crawford och Bjarke Ingels.

Inredningsprogram på Netflix
Förkovra dig i all typ av formgivning, från arkitektur till kläddesign, i Abstract: The Art of Design.  Foto: Foto: Netflix

8. The History of Home Presents: History's Greatest Homes (Viaplay)

Denna djupgående tv-serie kombinerar inredningsinspiration med spännande historisk bakgrund. Även här står rundturer på agendan, denna gång med fokus på några av de mest exklusiva hemmen någonsin – från ikoniska Heart Castle till Kung Henry VIIIs ökända hem Hampton Court Palace.

Annons

9. Husdrömmar Sicilien (SVT Play)

Nej, vi får aldrig nog av Husdrömmar Sicilien. Den omtyckta serien, med Marie Olsson Nylander och Bill Nylander i spetsen, lyfter familjens internationella husprojekt på Sicilien. Varje säsong följer en huvudsaklig fas i förvandlingen, från grovjobbet i säsong ett till trädgårdsupprustning i säsong två och gatuplan samt härlig siciliansk kultur i säsong tre. Feel good när den är som bäst!

Husdrömmar Sicilien
Häng med när familjen rustar upp Palazzo Cirillo, det rosa kråkslottet.  Foto: Foto: Marie Olsson Nylander

9. Det stora träslaget (SVT Play)

En brittisk realityserie med fokus på hantverk, snickeri och naturmaterial mer specifikt. Nio deltagare tävlar om titeln Storbritanniens bästa finsnickare och genomgår flera omfattande utmaningar under loppets gång. Här garanteras mängder av unika kreationer i tidlösa träutföranden.

10. The Parisian Agency: Exclusive Properties (Netflix)

Det finns en hel uppsjö av mäklarfokuserade serier, där vi följer mäklare i olika städer när det säljs exklusiva boenden i drömlika miljöer. The Parisian Agency: Exclusive Properties går i samma anda, men med bas i Paris vilket både garanterar vackra omgivningar exteriört och unika lösningar interiört.

Inredningsserier netflix
Förbered dig för en hel del bildsköna vyer och drömlika omgivningar i The Parisian Agency.  Foto: Foto: Netflix
Annons