utemöbler som funkar inne och ute

11 snygga utemöbler – som passar både inne och ute

Inred med möbler som tål att stå både ute och inne. Det förlänger livslängden på dina möbler och är även smart för plånboken. Vi tipsar om 11 snygga möbler som kan användas året om!

Annons

Begränsa inte användningen av utemöblerna till sommarens soliga dagar. Få mer användning av dina utemöbler genom att välja möbler som fungerar både inomhus och utomhus. Det finns många fina alternativ att välja på, som är lika snygga och användbara året om!

Vi har valt ut 11 utemöbler som är lika fina på uteplatsen som i hemmet:

1. Soffa som passar inne och ute

Snygg utomhussoffa från Decotique
 

Den här snygga tresitssoffan från Decotique med beige linneklädsel kan stå ute hela sommaren och dessutom användas som inomhussoffa under vintern. Finns även i grått. Här kan du köpa den (reklamlänk).

2. Serveringsvagn för utomhusbruk

serveringsvagn som passar inne och ute
 

Stilren serveringsvagn i stål från Åhléns. Serveringsvagnen är gjord för utomhusbruk, men blir lika fin och praktisk i köket året om. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

3. Hängande stol som passar inne och ute

hängande stol från broste copenhagen
 

Skapa mysig stämning i hemmet och på uteplatsen med den här hängande stolen från danska Broste Copenhagen. Stolen är gjord i slitstark rotting och hängs upp med kedja och krok. Här kan du köpa den (reklamlänk).

4. Matta för inom- och utomhusbruk

utomhusmatta från jotex
 

Stor, slätvävd matta som tål att stå både inne och ute. Mattan är gjord av återvunna PET-flaskor och syns här i färgen gråbeige, finns även i mörkgrått och dimgrönt. Finns även i mindre storlek, från Jotex. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

5. Hylla för uteplatsen

hylla för inomhus- och utomhusbruk
 

Den här stilrena bokhyllan från Åhléns passar för växterna på uteplatsen, men även för böckerna i hemmet. Hyllan är gjord i stål vilket gör att den tål utomhusbruk, samtidigt som den också är ett snyggt val i inomhusinredningen. Här kan du köpa den (reklamlänk).

6. Stort soffbord som passar inne och ute

Bönan Lounge Table från Skargaarden
 

Det här eleganta soffbordet från svenska Skargaarden har en ram i aluminium och bordsskiva i granit. Finns med svart eller vitt underrede samt med ljusgrå alternativt mörkgrå granit. Lika snyggt inne som den är på uteplatsen. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons

7. Bänk för inom- och utomhusbruk

bänk från muuto
 

Bänk med rena linjer formgiven av Thomas Bentzen för Muuto. Bänken är gjord i stål och tål att stå ute, men passar även inne i hemmet. Ovan syns bänken i färgen burnt orange, finns även i mörkgrönt, vitt och svart. Här kan du köpa den (reklamlänk).

8. Rottingsoffa till uteplatsen

rottingsoffa som passar både inne och ute
 

Inred ombonat och mysigt på uteplatsen med rotting. Rottingmöbler bör skyddas från regn och kan då användas som snygga inomhusmöbler. Rottingsoffan från Jotex har en tillhörande sittdyna i bomull och blir än mer inbjudande när den kombineras med fler kuddar. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

9. Matta för både inom- och utomhusbruk

slitstark matta för uteplats och hall
 

Slitstark matta från svenska Pappelina. Mattan passar lika bra på uteplatsen som den gör i exempelvis hallen. Mattan är gjord i certifierad PVC och vävd i traditionella vävstolar i Dalarna. Här kan du köpa den (reklamlänk).

10. Brickbord som passar ute och inne

brickbord från Ernst
 

Minimalistiskt brickbord från Ernst som går att ta isär och använda som separat bricka vid behov. Brickbordet är gjort i plåt, vilket är ett tåligt materialval både ute och inne. Här kan du köpa det (reklamlänk).

11. Hängstol för inom- och utomhusbruk

hängstol från åhléns
 

Hängstol i vit bomull från Åhléns. Hängstolen skapar en trivsam läshörna utomhus och blir också en mysig detalj inne i bostaden när den inte används på balkongen eller uteplatsen. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Läs mer:

Designchefen: Så inreder jag min uteplats – 5 tips

15 snygga soffor till balkong och uteplats

Håll värmen utomhus! 11 eldfat och terrassvärmare

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Annons