förvaringskorgar och förvaringslådor

Boxar, korgar och förvaringslådor gör det enkelt att stuva undan allt plotter i hemmet och skapa ordning och reda i såväl hyllor och byrålådor som i hela rum. Satsa på ett antal snygga lådor som passar din inredningsstil för att få ordning på småförvaringen. Du kan ha dem i hemmakontoret, i bokhyllan eller gömma dem inuti en byrå.

Förvaringskorgar är även ett praktiskt val som gör plockandet i hemmet smidigare. En pläd kan vikas ner i korgen, leksakerna slängs snabbt ner i den och kläder eller andra små prylar man vill få undan kan enkelt gömmas i korgen för att skapa ett städat intryck.

Vi har valt ut 15 snygga korgar och lådor som gör förvaringen hemma finare och mer praktisk i vardagen:

1. Förvaringskorg av palmblad, Åhléns

förvaringskorg i palmblad från åhléns

Rund förvaringskorg tillverkad av palmblad och bladvass. Finns i olika storlekar. Här kan du köpa den (länk till butik).

2. Art déco-inspirerad låda, Åhléns

art déco-mönstrad förvaringslåda

Miljömärkt, fyrkantig förvaringslåda med art déco-inspirerat mönster i rosa och guld. Lådan stängs med en knapp. Här kan du köpa den (länk till butik).

3. Rund korg i metall, H&M Home

förvaringskorg i metall guld

Rund förvaringskorg i metall, här guldfärgad, finns även i svart utförande. Här kan du köpa den (länk till H&M).

4. Shaker förvaringskorg, Normann Copenhagen

Förvaringskorg från Normann Copenhagen

Stilsäker förvaringskorg formgiven av Studio Gorm för Normann Copenhagen. Korgen har en minimalistisk design som fått sin inspiration från den klassiska vedkorgen, men den här förvaringskorgen passar för allt från filtar och magasin till leksaker. Finns i sandfärgat och i grått. Här kan du köpa den (länk till butik).

5. Colour crate, Hay

colour crate från hay

Praktisk, stapelbar förvaringslåda från danska Hay. Finns i flera olika storlekar och färger som är enkla att kombinera efter tycke och smak! Här kan du köpa den (länk till butik).

6. Stor flätad förvaringskorg, H&M Home

stor flätad förvaringskorg från H&M Home

Stor förvaringskorg gjord av flätat sjögräs. Korgen har dubbla handtag upptill, vilket gör den enkel att flytta. Här kan du köpa den (länk till H&M).

7. Förvaringskorg i stål, Korbo

förvaringskorg i galvaniserat stål för inne och ute

Klassisk förvaringskorg i galvaniserat alternativt syrefast stål med dubbla handtag upptill. Korgen finns i flera olika storlekar och kan användas både inne och ute. Här kan du köpa den (länk till butik).

8. Förvaringskorg, Ernst

Ernst förvaringskorg

Rymlig och stilren förvaringskorg designad av Ernst Kirchsteiger. Perfekt för att gömma undan lite fler saker eller att använda som tvättkorg vid behov. Här kan du köpa den (länk till butik).

9. Förvaringskorg, H&M Home

förvaringskorg i sjögräs från H&M Home

Fin flätad förvaringskorg av sjögräs. Korgen har en dekorativ kant och går att använda i hemmets alla rum. Här kan du köpa den (länk till H&M).

10. Rottingkorg, Granit

korgar i rotting från granit

Förvaringskorgar handgjorda i rotting. Den mindre modellen är rund och högre, medan den större är oval och lägre. Här kan du köpa dem (länk till butik).

11. Restore förvaringskorg, Muuto

restore förvaringskorg från muuto

Mjuk förvaringskorg i filt, designad av Mika Tolvanen för danska Muuto. Restore kan användas till att förvara alla små saker i hemmet och eftersom korgen finns i många olika färger är det enkelt att göra ett personligt val, oberoende av om man föredrar subtilt grått eller färgglatt gult. Här kan du köpa den (länk till butik).

12. Förvaringsbox, Åhléns

Förvaringsbox från Åhléns

Skapa elegant förvaring i arbetsrum eller bokhylla med den här lådan. Lådan ingår i en serie med matchande förvaring i olika format. Boxen är gjord i återvunnen fiberpapp och har handtag i läder. Här kan du köpa den (länk till butik).

13. Raffia förvaringskorg, Rice

prickig korg i raffia

Prickig förvaringskorg som ger en dos färg och glädje till inredningen, samtidigt som den skapar ordning och reda. Korgen är handgjord och tillverkad i raffia. Här kan du köpa den (länk till butik).

14. Förvaringsaskar i mocka, House Doctor

Förvaringsaskar i mocka

Set om två askar i ljusgrå mocka för snygg småförvaring i hemmet. Här kan du köpa dem (länk till butik).

15. Förvaringskorg i bomull, H&M Home

förvaringskorg i bomull

Beigemelerad förvaringskorg gjord i stadig bomull med dubbla handtag. Här kan du köpa den (länk till H&M).

Läs mer:

Förvaringstips och detaljer som gör hemmet mer organiserat direkt

8 smarta lösningar som underlättar förvaringen i hemmet