mattor till balkong

15 snygga utomhusmattor till balkong och uteplats

Mjuka upp och rama in på balkongen eller uteplatsen med en utomhusmatta. Vi listar 15 snygga alternativ som finns i butik i sommar!

Annons

Ge det tråkiga golvet på balkongen eller uteplatsen en uppdatering genom att inreda med en utomhusmatta. Den täcker på ett smidigt sätt ett slitet golv, känns mjuk under fötterna och skapar en ombonad rumskänsla utomhus. Välj en tålig matta gjord för utomhusbruk som står sig år efter år och som du slipper flytta inomhus när regnet kommer.

Vi har valt ut 15 mattor för balkongen och uteplatsen som går att klicka hem direkt:

1. Enfärgad utomhusmatta, Jotex

utomhusmatta från jotex
 

Slätvävd matta av polypropylen som tål utomhusbruk. Mattan är enfärgad och finns i beige, svart och blågrönt samt i två olika storlekar. Här kan du köpa den (länk till butik).

Annons

2. Utomhusmatta, Pappelina

grå utomhusmatta från svenska pappelina
 

Praktisk, vävd plastmatta som passar för utomhusbruk från svenska Pappelina. Mattan är lättskött och tålig samt vävd i traditionella vävstolar. Finns även i en längre modell. Här kan du köpa den (länk till butik).

3. Utomhusmatta, Hillerstorp

utomhusmatta från hillerstorp
 

UV-beständig och vattentålig utomhusmatta från Hillerstorp. Mattan Ruta är gjord av polypropylen, vilket gör den slitstark. Finns även i mörkare tappning. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Annons

4. Utematta med mönster, Pappelina

mönstrad utomhusmatta från pappelina
 

Svensktillverkad mönstrad utomhusmatta som ger rumskänsla utomhus. Slitstark och med förstärkningsband i kanterna. Ovan i varmgrått, finns även i beige, rosa och grått. Här kan du köpa den (länk till butik).

5. Lyxig utematta, GAN

lyxig utomhusmatta från GAN
 

Garden Layers Rug är en lyxig utomhusmatta designad av Patricia Urquiola för det spanska varumärket GAN. Mattan finns i tre storlekar och olika vackra färger samt mönster. Mattan är handvävd och ingår i en serie med matchande kuddar, madrasser och bord. Här kan du köpa den (länk till butik).

Annons

6. Slätvävd utematta, Jotex

beige utematta från jotex
 

Slätvävd, stilren utomhusmatta med strukturrand. Ett UV-resistent och vädertåligt alternativ på uteplats och balkong. Här kan du köpa den (länk till butik).

7. Utomhusmatta, Åhléns

randig utomhusmatta från åhlens
 

Lättskött, randig matta gjord för utomhusbruk. Mattan mäter 140 x 200 centimeter och finns även i svartvitt. Här kan du köpa den (länk till butik).

Annons

8. Kombinerad utom- och inomhusmatta, Design Lina Johansson

utomhusmatta från design lina johansson
 

Matta som passar både inne och ute! Mattan Folke från svenska designern Lina Johansson är lättskött, vändbar och finns i flera storlekar. Här kan du köpa den.

9. Utomhusmatta, Pappelina

Mattan mono från pappelina
 

Stilfull plastmatta från svenska Pappelina, som passar utmärkt på såväl balkong och uteplats som i hallen. Mattan har en dubbelvikt fållkant och är 60 x 150 centimeter stor. Här kan du köpa den (länk till butik).

Annons

10. Rund jutematta, Granit

rund jutematta från granit
 

En rund matta blir perfekt på balkongen när man vill göra det ombonat genom att inreda med mattor i lager-på-lager-stil. Den här mattan är gjord av det slittåliga naturmaterialet jute. Här kan du köpa den (länk till butik).

11. Grå utomhusmatta, Brafab

utomhusmatta stone från brafab
 

Slätvävda mattan Stone från Brafab i UV-beständig och vattentålig textillik plast. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Annons

12. Utomhusmatta, Ferm living

utomhusmatta från ferm living
 

Vävd matta av polyester från återvunna plastflaskor. Passar både som dörrmatta och på balkong eller uteplats. Finns även i off-white samt i en större storlek. Här kan du köpa den (länk till Nordic Nest).

13. Slätvävd utematta, Jotex

ljusgrön utomhusmatta från jotex
 

Ljusgrön, slätvävd matta tillverkad av återvunnen polyester i en textilliknande kvalité. Passar utmärkt på såväl altan som balkong. Finns även i rosa, grått och gult. Här kan du köpa den (länk till butik).

Annons

14. Mönstrad utomhusmatta, Ellos Home

mönstard utomhusmatta från ellos home
 

Mönstrad matta av tålig polypropylen för både utomhus- och inomhusbruk. Finns i två olika storlekar. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

15. Utomhusmatta med mönster, Ellos Home

utomhusmatta capri från ellos home
 

Mönstrad matta för utomhusbruk, gjord i polypropylen. Finns i två storlekar och går även att placera inomhus när den inte används på balkongen eller uteplatsen. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Annons

Läs mer:

12 snygga miniväxthus till balkong och uteplats

Inred uteplatsen med textilier – 14 bra köp

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Annons