möbler till liten balkong

Att få till inredningen på en liten balkong kan vara en utmaning, men det går att få plats med mycket på få kvadrat. Med compact living-möbler och detaljer kan det bli precis så mysigt som man vill ha det.

Innan du sätter igång med inredningen är det viktigt att du tänker igenom vad du vill använda balkongen till, oberoende av om du är ute efter att inreda en mysig läshörna, vill ha plats för krukor och växter eller vill möblera med ett frukost- och middagsbord utomhus. Det går att få plats med mycket, men inte allt och genom att prioritera kan du välja de möbler som skapar just din drömbalkong.

Vi tipsar om 16 snygga möbler och detaljer till en liten balkong med compact living-inredning: 

1. Stor sittdyna, Granit

sittdyna till balkongen

Stor sittdyna med tillhörande ryggstöd som skapar en mysig läshörna på balkongen. Finns i även i grönt. Här kan du köpa den (länk till butik).

2. Vikbart balkongbord, Åhléns

balkongbord från åhlens

Stilrent bord i svart stål som är en smart compact living-möbel på en liten balkong eftersom det hängs över balkongräcket och går att vika ihop när det inte används. Här kan du köpa det (länk till butik).

3. Hylla för växter, Kave Home

hylla till balkongen

Hylla för dig som vill få plats med mycket växter på liten yta. Hyllan har hyllplan i cement och en stomme i akaciaträ. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

4. Balkongset om stol och bord, Åhléns

balkongset

Set med bord och stol som båda är hopfällbara och smarta compact living-val till balkongen. Finns i svart, gult, beige och grönt. Här kan du köpa dem (länk till butik).

5. Balkonglåda, Ferm Living

balkonglåda från ferm living

Snygg balkonglåda som hängs på balkongräcket och gör det lätt att inreda med växter på den lilla balkongen. Finns i blått, rosa, svart, grått och grönt. Här kan du köpa den (länk till butik).

6. Djurö lounge table, Skargaarden

sidobord till balkongen från skargaarden

Sidobordet Djurö Lounge Table Small är formgivet av Matilda Lindblom och tillverkas helt i teak. Det lilla bordet blir ett snyggt och praktiskt sidobord på balkongen. Här kan du köpa det (länk till butik).

7. Bistro set, Fermob

bistro set för compact living-balkong från Fermob

Stilrent och praktiskt set med balkongbord och stolar från Fermob, här i den fina färgen Cactus. Möblerna är hopfällbara, slittåliga och finns i flera färger. Här kan du köpa setet (länk till butik).

8. Blomstertrappa, Design House Stockholm

blomstertrappa från design house stockholm

Möbeln för dig som vill maxa utrymmet på balkongen för krukor och växter. Den här blomstertrappan är designad av Sara Szyber. Här kan du köpa den (länk till butik).

9. Bistro balkongbord, Fermob

balkongbord Bistro från Fermob

Compact living-bord för balkongen med balkonglåda för växter eller förvaring och en hopfällbar bordsskiva med plats för två. Bordet går att montera på en vägg eller på balkongräcket och finns i en mängd olika kulörer, här ovan i tidlösa Nutmeg. Här kan du köpa det (länk till butik).

10. Hängande kruka, Åhléns

hängande kruka från åhléns

Fin kruka i rotting med hängfunktion som gör det enkelt att inreda med växter på höjden. Krukan går att använda både inom- och utomhus. Här kan du köpa den (länk till butik).

11. Bänk, Design of

bänk från design of

Stilren bänk som är en smart möbel på balkongen eftersom den både ger sittplatser och avställningsyta i ett. Bänken syns här i beige, men finns även i svart, vitt och galvaniserat stål. Här kan du köpa den (länk till butik).

12. Palissade Cone cafébord, Hay

palissade cafebord

Ett runt bord gör det lätt för fler att umgås på balkongen. Det här eleganta bordet är designat i samarbete mellan danska Hay och den franska designduon Ronan och Erwan Bouroullec. Här kan du köpa det (länk till butik).

13. Ampel, Granit

grön ampel från granit

En ampel ger växterna ett lyft och den här gröna ampeln av makramé blir en fin detalj som tar minimalt med plats. Här kan du köpa den (länk till butik).

14. Rullbord, Fermob

rullbord från fermob

Stilfullt runt rullbord med två hyllplan som är enkelt att flytta runt efter behov. Här i färgen Ice Mint, finns i flera färger. Här kan du köpa det (länk till butik).

15. Blomlåda, Åhléns

blomlåda från åhléns

Minimalistisk compact living-blomlåda som hängs över balkongräcket. Finns i vitt, grönt och svart. Här kan du köpa den (länk till butik).

16. Balkongbord, Granit

balkongbord från granit

Smidigt balkongbord med kvadratisk bordsskiva. Bordet är hopfällbart, gjort i pulverlackad stål och finns i ljusgrått och grönt. Här kan du köpa det (länk till butik).

Läs mer:

6 compact living-idéer för den lilla balkongen

Inred balkongen i lyxskandinavisk stil – 7 tips

7 vanliga missar på balkongen