handdukar och badlakan

Sommarens dopp och dagar på stranden förgylls av ett mjukt och skönt badlakan. Dessutom får handduken gärna vara snygg också, antingen i sommarens härliga färger eller i tidlös tappning som gör det enkelt att använda handduken i hemmet året om.

Vi har spanat in utbudet i butikerna och listar 17 snygga köp sommaren 2020!

1. Handduk i ekologisk bomull

beige handduk i ekologisk bomull från åhléns

Mjuk, stor handduk i ekologisk bomull från Åhléns. Den klassiskt enfärgade handduken finns i vitt, ljusgrått, beige, mörkgrått, blått och ljusrosa. Här kan du köpa den (länk till butik).

2. Mönstrad strandhandduk

mönstrad strandhandduk från gant home

Handduk i bomull med stilrent mönster från Gant Home. Perfekt på stranden tack vare sitt generösa mått om 100 x 180 centimeter. Finns i svartvitt, turkost, blått, rött och korall. Här kan du köpa den (länk till butik).

3. Hamamhandduk i bomull

Hamam-handduk från Åhléns

Handduk i bomull med fransar, från Åhléns serie Hamam. Här med blå rand, finns även med detaljer i brunt. Här kan du köpa den (länk till butik).

4. Linnehandduk

ljusgrå handduk från granit i linne

Badhandduk i linne som är både European Flax- och Oeko-Tex-certifierat. Handduken från Granit finns i ljus- samt mörkgrått och är 70 x 140 centimeter stor. Här kan du köpa den (länk till butik).

5. Strandhandduk med ränder

Gul och vit randig hamamhandduk till stranden

Hamamhandduk som tack vare sin storlek, 80 x 160 centimeter, är praktisk både på stranden och i badrummet. Handduken är Oeko-Tex-certifierad, har tvinnade fransar och ränder i antingen gult eller grått. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

6. Lyxig handduk i bomull

Lyxig handduk från Maison Fortunee

Handduk från Maison Fortunée i luftspunnet garn av turkisk, Oeko-Tex-certifierad bomull som ger en mjuk och fluffig känsla mot huden, men samtidigt absorberar effektivt. Finns i beige, ljusgrått, mörkblått, mörkgrått och vitt. Här kan du köpa den (länk till butik).

7. Klassisk handduk i bomull

Handduk från Lexington

Lexingtons Original handduk i storleken 100 x 150 centimeter passar utmärkt på stranden i sommar. Dessutom går den att kombinera med handdukar från samma serie i olika storlekar för ett enhetligt intryck i badrummet. Finns i en mängd olika färger, här ovan i Vintage green. Här kan du köpa den (länk till butik).

8. Randigt badlakan

kaksi raitaa badhandduk från marimekko

Klassiskt randigt badlakan, Kaksi raitaa, från Marimekko i grått och vitt. Badhandduken är 70 x 150 centimeter stor och i samma serie finns handdukar i olika storlekar. Här kan du köpa det (länk till butik).

9. Badlakan i bomulls- och linnemix

handduk i bomull och lin från Ellos Home

Stort badlakan, 90 x  180 centimter, i frotté gjord av bomull och lin med god uppsugningsförmåga. Handduken har en bård med struktur och finns i blått, rostfärgat, vitt, beige, grönt samt gult. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

10. Våfflad badhandduk

Våfflad badhandduk från Hay

Handduk med våfflad struktur i bomull från danska Hay. Finns i vitt och ljust, nudefärgat. Här kan du köpa den (länk till butik).

11. Badlakan i linnefrotté

handduk från Himla

Stort badlakan, 100 x 150 centimeter, i mix av bomull och linne från svenska Himla. Här i färgen Balance, finns även i beige, rosa och vitt. Här kan du köpa den (länk till butik).

12. Hamambadlakan i linne

Hamam-badlakan från Lovely Linen

Fin hamamhandduk gjord helt i linne, vilket gör den slitstark och enkel att hålla snygg år efter år. Finns i flera färger. Här kan du köpa den (länk till butik).

13. Randig handduk i ekologisk bomull

randig handduk i ekologisk bomull

Frottéhandduk ekologisk bomull med svarta ränder på vit botten. Handduken är 70 x 140 centimeter stor och finns även i enfärgat rosa eller brunt. Här kan du köpa den (länk till butik).

14. Handduk i mjuk ekologisk bomull

grå handduk från Gant Home

Populär handduk i lyxig, mjuk och ekologisk bomull från Gant Home. Här ovan i ljusgrått, finns även i bland annat grönt, blått och vitt. Här kan du köpa den (länk till butik).

15. Handduk i ekologisk bomullsfrotté

ekologisk badlakan i bomull från mille notti

Lyxig, mjuk handduk i ekologisk bomullsfrotté från Mille Notti. Här i färgen elfenbensvit, finns i många olika färger samt i två olika större storlekar, 70 x 140 och 100 x 150 centimeter. Här kan du köpa den (länk till butik).

16. Badlakan i frotté

ekologisk frotté badlakan från granit

Badlakan i Oeko-Tex-certifierad bomull i storleken 100 x 150 som gör den till ett bekvämt val på stranden. Finns i beige, vitt och grönt. Här kan du köpa den (länk till butik).

17. Mönstrad hamamhandduk

mönstrad hamamhandduk från granit

Granits stora hamamhandduk, 100 x 180 centimeter, är ett bra val på stranden. Handduken har traditionella fransar och är tillverkad av Oeko-Tex-certifierad bomull. Här kan du köpa den (länk till butik).

Läs mer:

Teknik och högtalare du kan ta med till stranden i sommar

Inred hemmet med sommarkänsla – 9 tips som passar året om

21 fina detaljer i linne – sommarens allra trendigaste material