Snygga böcker, så kallade coffee table books, att lägga på soffbordet.

17 snygga (och läsvärda!) coffee table-böcker

Ute efter något nytt och vackert att lägga på soffbordet? En snygg coffee table-bok som dessutom är läsvärd är en klassiker som aldrig går ur tiden. Här listar vi 17 stilsäkra köp.

Annons
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen
1:13

Soffbordet fungerar ofta som ett blickfång i vardagsrummet och är därför populärt att pryda med stilleben med allt från buketter och vaser till böcker och små prydnadsföremål. Särskilt populärt är det med coffee table-böcker som förutom att vara intressanta och underhållande att läsa även är vackra att titta på samt fungerar som ett statement piece.

Snygga och läsvärda coffeetableböcker

Här har vi samlat 17 snygga och läsvärda coffee table-böcker – från mode, konst och fotografi till inredning och design – som du dessutom kan klicka hem direkt.

1. A frame for life

av Ilse Crawford, Edwin Heathcote

Annons

En bok med stilgurun Ilse Crawfords arbeten inom design och inredning – fylld av essäer och fotografier som garanterat inspirerar. Läs mer och köp här (länk till butik).

2. Prada Catwalk

I den här tjusiga coffee table-boken, som släpptes lagom till Pradas 30-årsjubileum, kan du dyka ner bland tidigare kollektioner i kronologisk ordning. Läs mer och köp här (länk till Wakakuu).

3. Poolside with Slim Aarons

Suktar du också efter en getaway till medelhavet? Du är inte ensam. Stilla begäret, om så tillfälligt, med denna underbara bok med foton av den minst sagt ikoniska fotografen Slim Aarons. Läs mer och köp här (länk till butik).

4. New Nordic Design

av Dorothea Gundtoft

Den här rikt illustrerade boken tar dig in i den nordiska designens värld, visar upp klassiker och tar dig närmare 2010-talets trendsättande formgivare. Läs mer och köp här (länk till butik).

5. The Kinfolk garden: How to live with nature

Kinfolks klassiska serie har utökats med den här boken, som tar dig till 30 inspirerande trädgårdar i världens alla hörn. Läs mer och köp här (länk till butik).

Annons

6. Säker stil – 101 stiltips

av Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret

En handbok fylld med stylingknep som är både lärorik, inspirerande och gör din look lite snyggare. Läs mer och köp här (länk till butik).

7. Chanel: Collections & Creations

I den här vackra coffee table-boken öppnar Chanel House upp sina privata arkiv och avslöjar en galax av lysande mönster som skapats av Coco Chanel från 1920 och framåt. Läs mer och köp här (länk till butik).

Annons

8. St. tropez soleil

En bok från Assouline med över 200 bilder på allt från vackra platser till kända ansikten i den berömda semesterorten. Läs mer och köp här (länk till Wakakuu).

9. The Monocle Guide to Cosy Homes

En coffee table-bok från businessmagasinet Monocle som erbjuder inspiration och praktiska tips för hemmet tillsammans med intressanta intervjuer, reseinspiration, illustrationer och fotografier. Läs mer och köp här (länk till butik).

Annons

10. Tom Ford

En bildrik katalog som innehåller Tom Fords design för både Gucci och Yves Saint Laurent under åren 1994 till 2004. Läs mer och köp här (länk till Wakakuu).

11. Dior: Catwalk

Vackra fotografier med Diors alla kollektioner av olika designers, från Christian Dior till Maria Grazia Chiuri. Läs mer och köp här (länk till Wakakuu).

Annons

12. Peter Lindbergh: A different vision on fashion photography

Bilder av 90-talets supermodeller är nästintill synonyma med tyske fotografen Peter Lindbergh – och den här boken innehåller mer än 400 av hans unika modefotografier. Läs mer och köp här (länk till Wakakuu).

13. St. Moritz Chic

St. Moritz har länge varit en it-destination under vintrarna för allt från kungligheter till kända personer – och det är just den platsen som den här boken hyllar i vackra bilder. Läs mer och köp här (länk till Wakakuu). (länk till Wakakuu)

Annons

14. Food in Vogue

En bok som inte bara handlar om mat utan även om mode, kultur och trender – fylld av vackra bilder av mat samt inspirerande texter av Vogues matkritiker. Läs mer och köp här (länk till butik).

15. Ett hem med omtanke : hållbar och miljömedveten inredning

av Ida Magntorn

Hur skapar man ett harmoniskt och personligt hem som är hållbart i längden? Inspireras till ett hållbart hem som dessutom är personligt och harmoniskt genom att kika in i både miljösmarta och snygga hem. Läs mer och köp här (länk till butik).

Annons

16. Inside Haute Couture

av Désirée Sadek, Guillaume De Laubier

Från Chanel på rue Cambon till Jean Paul Gaultier på rue Saint-Martin – ta en tur runt tio exklusiva syateljéer i Paris i den här coffeetable-boken. Läs mer och köp här (länk till butik).

17. The Streets of London

En bok fylld av vackra fotografier från Londons alla hörn som över 40 olika fotografer bidragit till med sitt unika perspektiv. Läs mer och köp här (länk till butik).

Annons
Annons